Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


4 maart 2004


Harderwijk - poging tot diefstal/oplichting


Dankzij een oplettende cliënt is maandagmiddag waarschijnlijk voorkomen, dat meerdere pinpasgebruikers de dupe zijn geworden van oplichters. De melder zag rond 16.15 uur, dat onbekenden de gleuf van de pinpasautomaat aan het P.C.Hooftplein aan het bewerken waren, kennelijk om pinpassen buit te maken.


Betrokkene waarschuwde het personeel van de geldinstelling en kennelijk roken de mannen onraad, want toen men ging kijken was de constructie verdwenen. De politie heeft inmiddels Harderwijkse geldinstellingen gewaarschuwd en attendeert bij deze het publiek nogmaals op dergelijke praktijken.


Mocht uw pinpas bij een transactie ingeslikt worden en u vermoedt, dat het apparaat gemanipuleerd is sla dan liefst per mobieltje alarm en blijf bij de geldautomaat. Buiten kantooruren kan men de politie bellen.


Harderwijk - onderzoek mishandeling


De politie heeft gisterenmiddag drie 15-jarige jongens uit Harderwijk aangehouden in verband met de mishandeling van een 16-jarige jongeman uit Biddinghuizen. De jongeman werd even na de middag in een parkje tussen de Verkeersweg en het Hoge Pad geslagen en liep daarbij vermoedelijk een gebroken neus op. De politie onderzoekt ieders aandeel in het gebeuren.


Hattem - Ongeval


Vond woensdag rond 10.55 uur een aanrijding plaats op de kruising Gaedseberghweg / Gaedsbergh / Roseboomspoor. Een 16 jarige bestuurder van een scooter uit Hattem reed over de Gaedsberh en verleende op de kruising geen voorrang aan een van rechts naderende 21 jarige automobilist uit Hattem. De bestuurder van de scooter vloog met zijn duopassagier (gegevens niet bekend) door de aanrijding over de motorkap van de auto. Zowel de 16 jarige als de passagier raakten licht gewond.


Hattem - Parkeerbonnen


Woensdagmiddag werd gecontroleerd op fout parkeren in het centrum rondom de markt. Hierbij werden 14 bekeuringen uitgeschreven voor fout parkeren. Ook is er een bekeuring uitgeschreven voor niet handsfree bellen.


Oldebroek - Aanrijding


Bij een aanrijding woensdag rond 17.25 uur op de Zuiderzeestraat is een 31 jarige bestuurder van een scooter uit Wapenveld licht gewond geraakt. De man reed op het fietspad. Op een gegeven moment sloeg een 53 jarige automobilist uit Oldebroek, die vanaf Oldebroek richting Wezep reed, linksaf en botste hierbij tegen de scooter. De bestuurder van de scooter vloog over de motorkap en kwam in een sloot terecht. De man klaagde over hoofdpijn en is voor controle naar de huisarts gegaan.


Doornspijk - Brand in schuur


Woensdag werd rond 06.30 gemeld dat er brand zou zijn in een schuur achter een woning aan de Klaterweg. De brandweer Nunspeet had de brand snel onder controle. De vermoedelijke oorzaak is kortsluiting. Er waren diverse ruiten gesprongen en er is veel rook- en roetschade.


Vaassen - Containerbrand


Woensdag werd rond 22.25 uur een containerbrand gemeld. Er stond een afvalcontainer voor flat tussen de Steinstraat en de Woestijnweg in brand. De brandweer had de brand snel onder controle. Het vermoeden bestaat dat de brand werd aangestoken.


Vaassen - Controle


Woensdag werd een gordelcontrole gehouden bij de school aan de Holthuijzenstede. Er zijn 6 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.


Elspeet - Te hard / zonder helm


Een 17 jarige bestuurder van en bromfiets uit Elspeet werd woensdag rond 17.45 bekeurd. De jongeman reed op zijn bromfiets zonder helm met 80 km/u over de Uddelerweg. Hij werd voor beide feiten bekeurd.


Nunspeet - Diefstal uit auto


Werd woensdag tussen 11.30 en 12.00 ingebroken in een auto. Deze stond geparkeerd in het Zandenbosch ter hoogte van de tunnel naar de Zandenplas. Weggenomen werd een tas met daarin onder andere sleutels, een rijbewijs en een portemonnee. Er werd een portierslot geforceerd.


Nunspeet - Inbraak in winkel


In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een winkel aan de Stationslaan. Er werd een raam geforceerd om in het pand te komen. Binnen werden kasten en laden doorzocht. Weggenomen werd een tankpas.


Nunspeet / Putten - Snelheidscontroles


Woensdagmiddag werd gecontroleerd aan de Elspeterweg in Nunspeet. Van de 1600 gecontroleerde voertuigen reden 50 bestuurders harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u.
Op de Harderwijkerweg in Nunspeet werd woensdagavond gecontroleerd. Hier reden 85 van de 487 gecontroleerde bestuurders harder dan de toegestane 50 km/u. Hoogst gemeten was 84 km/u.


In Putten werd woensdagmiddag naar aanleiding van klachten gecontroleerd. Hier geldt een max. snelheid van 60 km/u. Er werden 7 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u.


Ermelo - Boete voor winkeldiefstal


Een 29 jarige inwoonster uit Harderwijk werd woensdagmiddag rond 14.10 uur in een winkel aan de Stationsstraat betrapt. De vrouw wilde drie tubes ontharingscrème, met een waarde van 19,49 Euro, weggenomen. In overleg met justitie kreeg de vrouw een boete van 140 Euro.


Einde berichten


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --