2e persbericht van donderdag 4 maart 2004

Eindhoven 04-03-2004 - Berichten uit de regio

Gemert / Laarbeek: Politie neemt 750 kilogram vuurwerk inbeslag

De politie van Gemert-Laarbeek heeft op 2 maart en 3 maart op veertien plaatsen in Gemert en Laarbeek controles uitgevoerd op de opslag van vuurwerk. Aanleiding voor die controles is een verscherping van de wetgeving voor de opslag van vuurwerk. De opslag van vuurwerk is sinds
1 maart aan strengere eisen gebonden. De opslaghouders zijn hiervan de afgelopen drie jaren op de hoogte gebracht. Twaalf opslaghouders van vuurwerk hadden hun zaken goed op orde. Twee bedrijven bleken niet aan de eisen te voldoen. Bij een bedrijf bij een 36-jarige man werd 100 kilogram vuurwerk in beslaggenomen en bij een bedrijf van een 28-jarige man werd 650 kilogram in beslaggenomen. De twee bedrijven krijgen een boete.

Eindhoven: Diefstal auto

In de Elzentlaan is tussen dinsdag 16.30 en donderdag 9.00 uur een paarse Mercedes Benz 300D met het kenteken DZ-VJ-16 gestolen.

Helmond: Verkeersongeval

Donderdag om 13.30 uur is een jongen van 16 uit Helmond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Margrietlaan en Bernadettestraat. Hij reed met zijn bromfiets in plaats van op de rijbaan over een fietspad en reed tegen de toegestane rijrichting in. Een 77-jarige automobilist uit Helmond, die op de Margrietlaan reed, kwam bij het oversteken van de kruising op het fietspad en botste tegen de bromfiets van de jongen. De bromfietser is met bekken- en rugletsel naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Valkenswaard: Snelheidscontroles

De politie heeft donderdag tussen 8.00 en 12.00 uur op de Europalaan een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 50 bestuurders bekeurd. De snelste reed 83 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Op de Tienendreef is een snelheidscontrole gehouden tussen 13.30 en 14.30 uur. Er werden 12 bestuurders bekeurd. De snelste reed 73 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.