Gemeente Den Helder

04-03-2004
Bewoners verfraaien pleintje Rembrandtstraat

Bewoners van de Rembrandtstraat hebben samen met de gemeente voor een facelift van het Rembrandtplein gezorgd. Woensdag 25 februari legden wethouder E.J. Vos-Brandjes en de bewoners de laatste hand aan de opknapbeurt. Dat gebeurde door het aanbrengen van beplanting onder de bomen.

Renovatie van het pleintje was hard nodig. De slechte bestrating, zwerfvuil, overgekookte beplanting en een verrotte bank waren de bewoners een doorn in het oog. Vorig jaar gingen de bewoners aan de slag en verzochten de gemeente hen hierbij te begeleiden. Dat is ook gebeurd. De bewoners hebben samen met wijkconciërge F. Forrer een renovatieplan opgesteld. Resultaat daarvan is nu een prachtig opgeknapt pleintje. Zo is nieuwe bestrating gelegd met in het midden het motief van een windroos. Dit is gedaan met gebruikte klinkers. De kosten van de stratenmakerij zijn betaald uit het budget van de wijkconciërge. De afdeling Stadsbeheer heeft drie sierperen ter beschikking gesteld en verdeeld over het plein geplant, inclusief drainage. In het midden van het plein en in de Rembrandtstraat zijn lichtmasten met een nostalgisch armatuur geplaatst. Ter opfleuring zijn ook nog drie (gebruikte) polyester bloembakken geplaatst en zijn parkeerremmers aangebracht rond het pleintje.
Na deze opknapbeurt nemen de bewoners het beheer van het Rembrandtplein over van de gemeente. Dit is vastgelegd in een beheerscontract dat beide partijen woensdag 25 februari ondertekenden.