Ingezonden persbericht


Stichting Zorgwijzer besteedt alle IT-diensten uit aan PHOBOS

Zorginformatiesysteem CareView Zorgsuite binnen enkele weken operationeel

s-Hertogenbosch, 4 maart 2004 Stichting Zorgwijzer heeft het onderhoud en beheer van zijn IT-diensten uitbesteed aan PHOBOS. Naast het onderbrengen van werkplekbeheer, applicatiebeheer en onderhoud van de infrastructuur, heeft Stichting Zorgwijzer ook het zorginformatiesysteem CareView Zorgsuite van PHOBOS geïmplementeerd. CareView Zorgsuite is een compleet zorgsysteem dat ontwikkeld is op basis van mySAP All-in-One technologie en door PHOBOS ontwikkelde software. Stichting Zorgwijzer wil met deze totaaloplossing de kwaliteit van zorg- en dienstverlening en bijbehorende processen op een hoger plan brengen.

CareView Zorgsuite biedt onder meer ondersteuning aan cliëntserviceprocessen (CRM), zorgprocessen (cliëntregistratie, zorgplan, productieregistratie), financiële administratie, logistieke processen, personeelsadministratie en managementinformatie. CareView Zorgsuite is modulair opgebouwd en heeft een open architectuur.

ASP-concept

Stichting Zorgwijzer maakt gebruik van de CareView Zorgsuite op basis van het ASP-concept (Application Service Providing). Het informatiesysteem van de stichting staat op een centrale server in het PHOBOS-rekencentrum, waarbij PHOBOS het technisch en functioneel applicatiebeheer uitvoert. De toegang tot de applicatie vindt plaats via een beveiligde internetverbinding. Hierdoor worden beheerkosten verlaagd en wordt continu functionele IT-ondersteuning geboden.

Stichting Zorgwijzer heeft gekozen voor samenwerking met PHOBOS omdat zij naast de implementatie van het zorginformatiesysteem CareView Zorgsuite ook de inrichting en het beheer van de ICT-infrastructuur kon verzorgen.

Daarnaast waren de modulaire opbouw en het groeipad dat CareView Zorgsuite biedt belangrijke redenen voor Stichting Zorgwijzer. Bovendien kon PHOBOS CareView Zorgsuite binnen enkele weken implementeren.

Als eerste stap in de groei naar een totaalconcept is de CareView Zorgmodule (cliëntregistratie, productieregistratie en financiële administratie) geïmplementeerd. Dit betekent dat driehonderd medewerkers van Stichting Zorgwijzer verdeeld over vier locaties 24 uur per dag, zeven dagen per week elektronische cliëntinformatie kunnen raadplegen en registreren. "Door uitbesteding van onze IT-diensten en de implementatie van een eenduidig, flexibel en betaalbaar informatiesysteem kunnen wij meer tijd besteden aan de zorgverlening en bovendien de kwaliteit ervan verhogen. In PHOBOS hebben we hiervoor een betrouwbare partner gevonden", aldus regiomanager Bart Rusman van Stichting Zorgwijzer.

Over PHOBOS

PHOBOS is een professioneel en pragmatisch ingestelde dienstverlener met als voornaamste werkgebieden business consultancy, implementatie en beheer van ICT-systemen. PHOBOS specialiseert zich in totaaldienstverlening in de branches zorg, zakelijke dienstverlening en milieu. Speciaal voor de zorg ontwikkelde PHOBOS het op mySAP All-in-One technologie gebaseerde zorginformatiesysteem CareView Zorgsuite en de CareView Zorgportal die op mySAP Enterprise Portal is gebaseerd. Bij PHOBOS in s-Hertogenbosch werken ruim zestig medewerkers.

Voor meer informatie

PHOBOS Care BV
Jos Smits
Reitscheweg 71a
5232 BX s-Hertogenbosch
T 073 640 06 20
F 073 640 06 21
E j.smits@phobos.nl
I www.phobos.nl