Gemeente Laarbeek


Afvalstoffenheffing en rioolrecht

Dit jaar gaat de gemeente Laarbeek zelf de aanslag opleggen voor het ophalen van het huisvuil en het rioolrecht. Tot nu toe was u gewend om deze bedragen te betalen via het voorschot aan Brabant Water. Omdat deze kosten vanaf 1 januari door de gemeente in rekening worden gebracht, zijn ze uit het voorschot gehaald dat u aan Brabant Water betaalt. Het voorschot aan Brabant Water is daarom verlaagd.

Betalen in termijnen mogelijk
U krijgt van de gemeente per kwartaal een aanslag met het aantal geledigde containers, het vastrecht afvalstoffenheffing en het vastrecht rioolrecht. Deze aanslag kunt u op twee manieren betalen namelijk via automatische incasso (hierover heeft u eind januari een brief met machtigingskaarten ontvangen) of met een acceptgirokaart. Bij automatische incasso wordt het door u verschuldigde bedrag in drie termijnen van uw rekening afgeschreven. Indien u geen machtiging verleend ontvangt u bij de aanslag een acceptgirokaart.

Definitieve heffing per kwartaal
Per kwartaal worden de werkelijke kosten voor de afvalstoffenheffing en het rioolrecht in rekening gebracht. U komt dus aan het eind van het jaar niet voor de verrassing te staan dat u een bedrag moet bijbetalen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Interne Dienstverlening (0499-425934 / 935).