Gemeente Katwijk


---

Bijzondere standplaatswissel tussen fusiegemeenten: Wethouder Mostert gaat van Rijnsburg naar Katwijk

Rijnsburg, Katwijk, 3 maart 2004

Op donderdag 4 maart aanstaande wisselt de huidige wethouder van Rijnsburg, de heer I.G. Mostert (ChristenUnie), van standplaats. Hij wordt op deze datum voorgedragen als nieuwe wethouder van de buurgemeente Katwijk.

Dit is een bijzondere stap voor deze twee gemeenten die, met de gemeente Valkenburg, vlak voor een vrijwillige fusie staan. In Rijnsburg is het wethouderschap een deeltijdbetrekking, in Katwijk gaat het om een volledige baan. Het is, voor zo ver bekend, voor het eerst dat een wethouder van gemeenten die samengaan al voor de fusiedatum overstapt van de ene naar de andere gemeente. De beoogde datum waarop de drie gemeenten gaan fuseren is 1 januari 2006.

Donderdagavond zal de heer Mostert eerst nog een gedeelte van de raadsvergadering in Rijnsburg als wethouder van die gemeente bijwonen. Na afhandeling van de agendapunten die zijn portefeuille raken zal hij zich dezelfde avond naar Katwijk spoeden, waar de gemeenteraad eveneens vergadert. Daar staan de verkiezing en beëdiging als nieuwe wethouder van Katwijk op de agenda.

In Katwijk volgt Mostert wethouder dr. J.E. Post op, die zijn taken neerlegt om meer tijd te kunnen besteden aan zijn gezin en zijn andere betrekking. In zijn portefeuille als wethouder zaten o.a. volksgezondheid, onderwijs, welzijn, sociale zaken, financiën en economische zaken.