Eemland zuid, 08.55 uur

Utrecht 04-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Verstoren nachtrust

AMERSFOORT In de nachtelijke uren van woensdag 3 op donderdag 4 maart werd een man aangehouden voor het verstoren van de nachtrust.

Rond 03.45 uur kreeg de politie de melding dat een bewoner van een woning aan het Vreeland zijn woning aan het vernielen was, waardoor hij veel overlast voor de buurt veroorzaakte. Ter plaatse zagen de politiemensen dat de man de voorruit van zijn woning had vernield. Hij daagde de politiemensen uit tot een gevecht. Zij gingen daar niet op in, maar hielden de man wel aan voor het verstoren van de nachtrust. De verdachte, een 49-jarige man uit Amersfoort, bleek behoorlijk diep in meerdere glaasjes te hebben gekeken. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Winkeldiefstal

LEUSDEN Op woensdag 3 maart werden twee meisjes op winkeldiefstal betrapt.

Rond 15.15 uur zag een personeelslid van een winkel aan De Brouwerij dat een meisje op de uitkijk stond, terwijl een ander meisje een vijftal sleutelhangers (ter waarde van 15,-) wegnam. De medewerkster hield de meisjes, beiden 11 jaar oud en afkomstig uit Leusden, aan en zij werden even later aan de politie overgedragen.

De meisjes werden naar het politiebureau overgebracht. Hun beider ouders gingen akkoord met een alternatieve straf.