Tiscali



P E R S B E R I C H T

FREEMAIL: GRATIS E- MAILSERVICE TOTAAL VERNIEUWD

Geavanceerde diensten na totale modernisering Freemail

Utrecht, 4 maart 2004 - De gratis e-maildienst FREEMAIL een merk van Tiscali is per vandaag geheel vernieuwd: www.freemail.nl. Deze gratis Nederlandse e-mailservice kan overal onbeperkt gebruikt worden. Met 8 MB heeft Freemail de grootste opslagruimte van alle gratis e-maildiensten. Bovendien heeft Freemail een verzendcapaciteit van 2 MB en een geavanceerde spamfilter. Freemail is de enige gratis e-mailservice waar e-mailaccounts ook bij onregelmatig gebruik 6 maanden blijven bestaan. Uniek bij Freemail is de TV-Freemail functie waarmee gebruikers in Nederland via regionale teletekst hun mails kunnen lezen en beantwoorden; hiermee zal in maart een pilot van start gaan.

Uit eigen onderzoek onder gebruikers van gratis e-mailaccounts blijkt dat spam, onvoldoende opslagruimte en te weinig verzendcapaciteit de voornaamste klachten zijn. Freemail biedt meer gratis opslagruimte en verzendcapaciteit dan andere aanbieders waardoor zwaardere bestanden kunnen worden verstuurd, binnengehaald en opgeslagen. Freemail biedt de gebruiker zonder kosten 8 MB opslagruimte. Hiermee kunnen - in vergelijking met haar directe concurrenten - 4 keer zoveel mails, foto s, muziek en andere bestanden worden opgeslagen. Freemail s verzendcapaciteit van 2 MB is bijna 3 keer zo groot als die van haar concurrenten. Dit is een groot voordeel voor Freemail-gebruikers omdat voor veel moderne internettoepassingen veel capaciteit nodig is.

Freemail is een betrouwbare e-maildienst voor internetgebruikers die bijvoorbeeld hun persoonlijke e-mails niet willen laten lopen via het e-mailaccount van hun Internet Service Provider (ISP). Bovenal is Freemail een uitstekend alternatief voor internetgebruikers die internetten zonder een ISP.

Freemail biedt een geavanceerde spamfilter dat continu wordt bijgewerkt. Tevens heeft Freemail een hypermoderne virusscanner. In tegenstelling tot andere aanbieders waarbij accounts bij niet-gebruik binnen de kortste keren worden afgesloten, blijven de Freemail accounts 6 maanden bestaan. Een uniek 24-uur back-upsysteem zorgt ervoor dat e-mails bij het onwaarschijnlijke geval van een storing niet verloren kunnen gaan.

Uit ons gebruikersonderzoek bleek ook dat het aanmelden voor dit soort gratis e-mailaccounts vaak ingewikkeld is. Daarom hebben wij Freemail toegankelijk en overzichtelijk gemaakt. Bij Freemail wordt de gebruiker eenvoudig door het aanmeldingsproces geloodst. Mailen via Freemail is zo eenvoudig dat het zelfs voor e-mailgebruikers zonder internetervaring een cookie is. Bovendien plaatsen wij niet meer dan een banner per internetpagina, dat voorkomt een onrustig beeld voor onze gebruikers , zegt Hilde Schmit Jongbloed, Marketing Manager van Freemail.

Freemail zal vooralsnog voor een selecte groep gebruikers in Nederland als enige e-mailservice TV-Freemail aanbieden: een unieke functie waarmee gebruikers hun mail kunnen lezen en beantwoorden via teletekst. Dit is met name handig als de gebruiker niet online kan of wil gaan of bijvoorbeeld niet over een computer beschikt. Alle diensten van Freemail zijn gratis. Voor TV-Freemail worden telefoonkosten gerekend tegen een zeer laag tarief.

Over Freemail

Freemail is de gratis Nederlandse e-mailservice van Tiscali. Freemail biedt onder andere een opslagruimte van 8MB, een verzendcapaciteit van 2MB, TV-Freemail en feilloze bescherming tegen spam, virussen en storingen. Freemail is eenvoudig, toegankelijk en kan overal en altijd onbeperkt gebruikt worden. Alle diensten van Freemail zijn gratis. Voor meer informatie over Freemail: www.freemail.nl

Contact voor de media:

Wander Bruijel, Van Kempen Public Relations & Public Affairs

t 070-346 3760 of 0651003685

pers@freemail.nl