Politie Groningen

Persberichten vrijdag 5 maart 2004

provincie Groningen, 05-03-2004 -

Groningen: politie rolt hennepkwekerij
De politie heeft donderdagochtend in een woning in de Snor Damsterdiep een hennepkwekerij opgerold. Omwonenden hadden melding gemaakt van geuroverlast. In de woning troffen de agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De politie nam 421 hennepplanten, lampen, ventilatoren, koolstoffilters, een stroomverdeelkast en andere benodigdheden voor een kwekerij in beslag. Zowel de stroom als het water werden illegaal afgetapt. De woning is ontruimd, waarna alle inbeslaggenomen goederen werden vernietigd. Kort na de ontruiming meldde de eigenaar van het pand en de kwekerij zich op het politiebureau. De 39-jarige Stadjer legde een bekennende verklaring af over de hennepkwekerij en de diefstal van water en stroom. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man dumpt afval in vijver
De politie heeft donderdagochtend op het Baken een 44-jarige man uit Groningen aangehouden voor het verontreinigen van een vijver. Door een getuige was gezien dat de Stadjer de inhoud van een koelkast in het water van de vijver dumpte. Op de grond van de vijver troffen de dienders enkele schroefdoppen aan die bij de koelkast hoorden. Daarnaast lagen enkele plastic zakken met huishoudelijk afval in het water. Hierop wilden de agenten de verdachte meenemen naar het politiebureau. De man was het hier kennelijk niet mee eens en probeerde zich los te rukken. Met gepast geweld kon hij worden overmeesterd. Op het politiebureau is de man gehoord, waarna hij in vrijheid is gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man (62) voor mishandeling aangehouden
In de W.A. Scholtenstraat heeft de politie donderdagavond een 62-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling en lokaalvredebreuk. De Stadjer zat in een horecagelegenheid en dronk en nuttigde niets in het café. Bovendien had de man geen geld bij zich. Hierop vroeg de eigenaar van het café of hij zijn etablissement wilde verlaten. Dit wilde de verdachte niet, ook niet na meerdere vorderingen. In plaats hiervan werd de Stadjer opstandig en gaf hij de 35-jarige eigenaar een vuistslag in het gezicht. Met een personeelslid kon de hij de recalcitrante man overmeesteren en overdragen aan de politie. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Drent mishandelt Stadjer
De politie heeft donderdagnacht een 18-jarige man uit Meppel in de Poelestraat aangehouden voor mishandeling. De Drent had in verband met een privé-kwestie uit het verleden in de Poelestraat een 19-jarige man uit Staphorst geslagen en geschopt. Hierop raakte de Staphorster gewond aan het gezicht. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is ingesloten. Hij zal worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: wildplasser op de bon
In de Kleine Peperstraat heeft de politie donderdagnacht een 24-jarige man uit Italië bekeurd voor wildplassen. Agenten zagen de man op straat urineren. De Italiaan werd meegenomen naar het politiebureau. Daar betaalde hij de bekeuring van 50 euro. Hierop kon hij het politiebureau verlaten.

Regioberichten volgen later