Politie Drenthe

maandagmorgen 08-03-04

Assen 08-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Agenten laten zich niet misleiden
RODEN - In de nacht van zondag op maandag controleerden agenten de bestuurder van een auto toen hij over de Nieuweweg reed. De bestuurder zei dat hij zijn rijbewijs had vergeten en gaf zijn naam op. De auto had hij van een vriend geleend. Agenten namen de man mee naar het bureau voor verder onderzoek en daar kwam de aap uit de mouw. De 20-jarige man uit Groningen had een valse naam opgegeven en hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Voor deze twee overtredingen kreeg hij een proces-verbaal.

Diefstal uit bedrijf
ASSEN - Maandagmorgen omstreeks 06.00 uur werd een raam ingegooid van een bedrijf aan de Stationsstraat. Door het raam werd een computerscherm (flatscreen) weggenomen.

Jongelui uit Westertoren gehaald
EMMEN - Agenten troffen zondagmiddag 5 jongeren aan die zich toegang hadden verschaft tot de Westertoren, een kantorencomplex aan de Westerstraat. De jongens, in de leeftijd van 13 tot 17 jaar en allen afkomstig uit Emmen, werden aangehouden. In het gebouw werd een leeg gespoten brandblusser aangetroffen. De ouders van de jongens werd over het gedrag van hun kroost geïnformeerd en sommigen namen de moeite hun kind van het bureau af te halen.

Bejaarde man met brandwonden
EMMEN - Zondagmiddag was een 69-jarige man aan het Valkenveld aan het koken. Daarbij raakte de mouw van zijn ochtendjas in contact met de brander waarna de ochtendjas vlam vatte. De man rende naar het balkon en wist de aandacht van een voorbijganger en de buurvrouw te trekken. Hij werd met 2e en 3e-graads brandwonden naar het AZG overgebracht.

Gezochte man aangehouden
EMMEN - Zondagavond troffen agenten een man aan in een auto aan de Hondsrugweg. De man bleek gezocht te worden in verband met het betalen van enkele geldboetes alsmede voor het feit dat zijn rijbewijs ongeldig verklaard was. De auto was niet verzekerd en ook niet APK-gekeurd. Ook de technische staat liet te wensen over. De 27-jarige man uit Emmen is ingesloten.

Veel snelheidsovertredingen gemeten
ASSEN - Zondagmiddag werd na afloop van het Automax festival op het TT-circuit gecontroleerd door de politie. Op de A28 werden zo'n 200 snelheidsovertredingen gemeten en op de provinciale weg ter hoogte van Smilde ongeveer 100. In enkele gevallen werden bestuurders staande gehouden, in een geval werd het rijbewijs ingevorderd.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 11 maart 17.00 uur.Telefoon 0592 - 36 12 94 of 06 - 53 23 80 59.