Ministerie van Defensie


---


---

Overzicht sportweekend

8-3-2004 10:06:00

Hier vindt u de resultaten die Bram Som, Dennis Bekkers, Husnu Kocabas, Ronald Bassa, Paul Verkleij, Richard Kruijskamp en Jaco Booij dit weekend hebben behaald op hun sportonderdeel.

Bram Som
Landmachter Bram Som is er in Boedapest niet in geslaagd de finale op de 800 meter te halen bij het Wereldkampioenschap Indoor. Tijdens de halve finale (zaterdag 6 maart) kwam hij ten val bij het ingaan van de laatste beslissende ronde. Som had juist de koppositie ingenomen, toen hij uit balans raakte door contact met een medeloper. De goede resultaten in Gent en Leipzig kregen zo geen vervolg in de Hongaarse hoofdstad. Over anderhalve week vertrekt sergant Bram Som naar Kenia voor een langdurige trainingsstage op hoogte. Medio mei begint voor Som het belangrijke buitenseizoen dat moet resulteren in een Olympisch ticket voor Athene.

Dennis Bekkers
Taekwondoka Dennis Bekkers (luchtmacht) heeft zondag (7 maart) de Open Belgische kampioenschapen gewonnen. In de finale versloeg hij de Spanjaard David Tarride met 7-1. Beckers zette daarmee zijn tweede titeltoernooi dit jaar op zijn naam. Vorige maand won Bekkers in Nijmegen de Nederlandse titel in de gewichtsklasse tot 67 kg. Dennis Mollet en Virginia Lourens (landmacht) verloren tijdens hetzelfde toernooi allebei hun eerste partij. Over drie weken staan in Nijmegen de Open Nederlandse kampioenschappen op het programma. De Dutch Open behoort na het WK en EK tot de sterkst bezette toernooien ter wereld.

Husnu Kocabas
Husnu Kocabas (marechaussee) heeft zaterdagavond (6 maart) zijn partij in de Duitse BundesLiga tegen Jurgen Demin gewonnen met 31-12. De overtuigende overwinning van de Nederlandse bokskampioen in het lichtgewicht kon echter niet verhinderen dat zijn team verloor van Velbert. Kocabas heeft in Nederland geen concurrentie en bokst daarom voor de Duitse club Bayer Leverkusen. In Duitsland kent de bokssport een landelijke BundesLiga.

MWK cross-country
Tijdens de Militaire Wereldkampioenschappen cross-country in Libanon heeft Nederland een verdienstelijke 15^e plaats (van 22 deelnemende landen) behaald op de korte cross (5km). De sergeants Ronald Bassa en Paul Verkleij, de luitenant-ter-zee 3 Richard Kruijskamp en cadet-sergeant Jaco Booij behaalden respectievelijk een 38^e , 56^e , 69^e en 73^e plaats. In het 80 atleten tellende deelnemersveld eiste de equipe uit Quatar het goud op voor Burundi en Marokko. Winnaar werd soldaat Saif Saeed Shaheen uit Quatar in een tijd van 13.05 minuten. Luchtmachter Ronald Bassa eindigde in 14.41 minuten en was daarmee de snelste Nederlander.
foto: MWK cross-country (DTS)