Politie Groningen

Persberichten maandag 8 maart 2004

Provincie Groningen, 08-03-2004 -

Groningen: alcomobilist ramt twee geparkeerde autos
De politie heeft zondagochtend op de Parallelweg een 28-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer reed in zijn auto en was op de Parallelweg de controle kwijtgeraakt, waarna hij tegen een geparkeerde botste. Door deze aanrijding raakte nog een derde auto betrokken bij het ongeval. Beide aangereden autos raakten fors beschadigd. De bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken. Hij werd vervolgens aangehouden. Bij zijn aanhouding gedroeg de Stadjer zich recalcitrant en beledigde hij de politieagenten in woorden. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,15 promille alcohol in het bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft op enkele locaties snelheidscontroles gehouden. Op de Beneluxweg werden zondagochtend 630 voertuigen gecontroleerd. 27 voertuigen reden te hard. De snelste rijder reed 96 km/uur, waar 70 km/uur is toegestaan.

Groningen: posterplakker aangehouden
In de Gelkingestraat heeft de politie zondagochtend 28-jarige man uit Groningen aangehouden voor het plakken van posters. Stadswachten zagen de Stadjer posters plakken in de Gelkingestraat en waarschuwden de politie. De man werd vervolgens ingerekend. De verdachte had lijm en posters bij zich. In de Kleine Peperstraat trof de politie dezelfde posters aan, die nog nat waren van de lijn. De posterplakker ontkende desondanks posters te hebben geplakt. De lijm en de posters werden in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. De Stadjer mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: man bij Stadjersmarkt voor heling aangehouden De politie heeft zondagochtend bij de Stadjersmarkt aan de Leonard Springerlaan een 45-jarige man uit de stad aangehouden voor heling. Een 38-jarige man uit Groningen, die de markt bezocht, zag bij een kraam diverse goederen liggen die een week eerder bij een inbraak uit zijn woning waren weggenomen. Hierop alarmeerde de man de politie. De kraamhouder verklaarde de goederen voor een klein geldbedrag te hebben gekocht van een onbekende man. Hierop werd de man voor heling ingerekend. Daarnaast werden de goederen in beslag genomen. Het betrof vooral diverse gereedschappen en muziekapparatuur. De heler werd ingesloten en zal worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: politie rolt hennepkwekerij op
In een woning in de Spicastraat heeft de politie zondagavond een hennepkwekerij opgerold. De politie trof 200 hennepplanten en diverse lampen en koolstoffilters aan. Alle goederen werden in beslag genomen en na overleg met de Officier van Justitie vernietigd. De bewoner en eigenaar van de woning, een 22-jarige man, werd gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: autokraker aangehouden na melding treinreizigers De politie heeft zondagavond op een parkeerdek aan de Prof. H.C. van Hallstraat een 34-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor het plegen van auto-inbraken. Reizigers die in een trein het parkeerdek passeerden zagen de autokraker bezig was met het openbreken van een auto. Hierop kon de politie de verdachte op heterdaad aanhouden. De man had een raam van de auto geforceerd. Bij nader onderzoek bleek dat in nog drie andere auto's was ingebroken. Tevens trof de politie een stuk gereedschap aan. De autokraker is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. De verdachte zal worden gehoord.

Groningen: man (22) aangehouden voor vernieling
In de K. de Vriezestraat heeft de politie zondagnacht een 22-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. Getuigen zagen dat de Stadjer een blikje tegen een geparkeerde auto gooide, waardoor er schade aan het voertuig ontstond. De politie kon korte tijd later de verdachte aanhouden op basis van het doorgegeven signalement. De man werd op het politiebureau gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsendief moet zitten
De politie heeft zondagnacht in de Oude Kijk int Jatstraat een 31-jarige man uit Uithuizen aangehouden voor fietsendiefstal. Een alerte getuige had op de Coehoornsingel gezien dat de Stadjer een fiets wegnam. Hij waarschuwde de politie, die de verdachte op grond van het signalement kon aanhouden. De Uithuizenaar bekende de diefstal. Ook bekende hij een tweede fietsendiefstal die hij eerder op de avond had gepleegd. De man moest nog 90 dagen gevangenisstraf uitzitten en werd vervolgens ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Oude Pekela: automobilist onder invloed
De politie heeft zondagavond aan de Vrijheidsstraat in Oude Pekela een 40-jarige automobilist uit die plaats aangehouden wegens rijden onder invloed. De bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.62 promille werd vastgesteld. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor met een rijverbod van 8 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Hoogezand: alcomobilist twee keer in de fout
Een 30-jarige automobilist uit Hoogezand is zaterdagmorgen wegens rijden onder invloed door de politie aangehouden aan de Kerkstraat in zijn woonplaats. De man reed langzaam, behoedzaam en al slingerend vanuit de Van Rooijenstraat de Kerkstraat in. Surveillerende politiemensen, die de man zagen rijden, stelden een controle in waarbij bleek dat de automobilist onder invloed verkeerde. Hij werd meegenomen naar het bureau waar de man ondanks zes pogingen niet in staat bleek een toereikende ademanalyse uit te voeren. Daarop is van de man een bloedproef genomen. Bij het politieonderzoek bleek tevens dat de verdachte de rijbevoegdheid was ontzegd wegens rijden onder invloed. Na verhoor is hij heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en rijden tijdens een ontzeggingperiode. Kort nadat heenzenden van de verdachte werd hij opnieuw aangehouden. Hij werd rijdend in zijn auto door politiemensen aangetroffen in de Burgemeester Van Rooijenstraat Oost in Hoogezand. De man werd weer meegenomen naar het bureau waar opnieuw proces-verbaal tegen hem is opgemaakt voor rijden tijdens een ontzeggingperiode en rijden tijdens de periode van een rijverbod.

Wirdum: snelheidscontrole
Locatie: Provinciale Weg N360, limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 420 voertuigen, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 95 km.

Winsum: automobilisten ruziën
Een 38-jarige automobilist uit Hoogersmilde is zondagmiddag mishandeld in zijn auto op de Winsumerstraatweg in Winsum. Het slachtoffer werd tot twee keer toe gesneden door een auto met een buitenlands kenteken. Bij de tweede snijmanoeuvre claxonneerde het slachtoffer waarop de inhalende auto midden op de weg stopte. De bestuurder, een vrouw stapte uit en liep naar de wagen van de Drent. Toen deze zijn portierraam opende kreeg hij onmiddellijk een harde klap in zijn gezicht van de vrouw. In haar auto zat een man die tegelijkertijd vervelende en obscene gebaren maakte naar het slachtoffer en zijn gezin. Na de mishandeling stapte de vrouw weer in haar auto en reed weg. De politie stelt een onderzoek in.

Peize: dronken man in auto
Groningse politiemensen hebben zondagmorgen op de Provinciale Weg N372 in Peize een rijverbod van 24 uur opgelegd aan een 24-jarige man uit Ten Post. De man zat langs de weg in zijn auto te slapen. Aanvankelijk kwam bij de politie de melding binnen dat de man die onwel was geworden in zijn auto. Daarop werd een Groningse politieauto naar de meldingslocatie gestuurd. Agenten namen de inzittende mee toen bleek dat hij niet onwel was maar door alcoholgebruik in de auto in slaap was gevallen. Hij kreeg een rijverbod opgelegd en werd heengezonden. Zijn autosleutels moest hij bij de politie achterlaten. De verdachte verklaarde dat een vriend de sleutels later op de ochtend zou ophalen om ook de auto vanuit Peize op te kunnen halen. Na enige tijd verscheen de Ten Poster met een vriend aan het politiebureau in Groningen om de sleutels op te halen. De betrokken politiemensen werden daarvan op de hoogte gesteld en reden ter controle opnieuw naar Peize. Daar troffen ze de Ten Poster in zijn auto aan, toen hij net wegreed. Hij werd opnieuw aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.15 promille vastgesteld. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en rijden gedurende de periode van een rijverbod.