Time : 2:26:14 PM
Date : Friday, March 05, 2004
Sender Name: Industriebouw Verelst

Solystic en Verelst ontwerpen en bouwen de 4 sorteercentra van de Belgische Post

De vier automatische sorteercentra van de Belgische Post worden ontworpen en gebouwd door het Consortium VSC. Dat heeft de Raad van Bestuur van de Belgische Post op 13 februari laatstleden besloten. Deze vier centra vormen, samen met het sorteercentrum Brussel X, de structuur van het toekomstige nationaal net. Het consortium VSC is een samenwerking tussen de Belgische firma VERELST en de Franse onderneming SOLYSTIC.

Het volledige project zal 25 maanden in beslag nemen. Solystic zal, via Solystic Belgium, de volgende vijf jaar ook instaan voor het onderhoud van de installaties.

De Franse onderneming Solystic ­ dochteronderneming van de Amerikaanse groep Northrop Grumman ­ is sinds meer dan 50 jaar gespecialiseerd in de levering van automatische systemen en sorteercentra "sleutel op de deur" voor de postale operatoren. Zo heeft zij het ontwerp, de studie en de realisatie van het internationale sorteercentrum van Roissy voor de Franse post uitgevoerd en haar sorteeruitrustingen worden gebruikt door de belangrijkste postale operatoren zowel in Europa als wereldwijd.

Het Belgische bedrijf Verelst (Aannemingen Verelst) is al 25 jaar gespecialiseerd in het ontwerp en de realisatie van industriële gebouwen. Zij zijn vertrouwd met projecten van dergelijk omvang.

Voor meer informatie :
Eddy Van Arwegen, Aannemingen Verelst, tel. +32 15 75 37 35 Paul Dens, Solystic, tel. +32 15 29 39 51

URL: http://www.verelst.be
http://www.solystic.com