De Unie


Transavia - Nieuwe reorganisatieronde

8 maart 2004 - Na outsourcing van bonded stores, verdwijnt nu werk bij afdeling CCC. De Unie heeft zich in de afgelopen weken ingezet voor een goede overgangregeling voor de Transavia collegas van bonded stores. Deze afdeling zal per 1 april 2004 worden overgedaan aan Eurest, een nieuwe speler op de cateringmarkt op Schiphol.

Garantieregeling bonded stores
Nadat de plannen tot outsourcing bekend werden en Transavia de vakbonden had uitgenodigd voor overleg heeft De Unie direct contact gezocht met de leden en overige medewerkers van bonded stores. De Unie heeft gekozen voor een grondige afstemming van de wensen en verwachtingen van onze leden en de overige betrokken medewerkers. In dit overleg is besproken dat De Unie zich sterk zal maken voor o.a. behoud van pensioenrechten en een goede garantieregeling bij ontslag door bedrijfseconomische omstandigheden.

Met name de garantieregeling was een moeilijk onderhandelpunt voor Transavia. Dankzij de harde opstelling van De Unie is het toch gelukt deze medewerkers voor drie jaar de garantie van eenzelfde schadeloosstelling bij ontslag (wegens bedrijfseconomische redenen) te geven als in het mobiliteitsplan vanTransavia.

Reorganisatie CCC
De inkt van het protocol rond de overgang van bonded stores was nog niet droog, of Transavia verraste De Unie met nog meer reorganisatienieuws. Naast de ontslagen als gevolg van de reorganisatie bij Customer Contact Center (CCC) blijkt Transavia nu het voornemen te hebben om de callcenter activiteiten te outsourcen. De ondernemingsraad (OR) heeft inmiddels een adviesaanvraag ontvangen. Zodra de OR een advies heeft gegeven zal Transavia met de vakbonden in overleg treden over de arbeidsvoorwaardelijke gevolgen.

Vanzelfsprekend zal De Unie ook voor de collegas van CCC een bijeenkomst beleggen om over de gevolgen van (een mogelijke) outsourcing te spreken. Ook ú kunt rekenen op de steun van de grootste grondbond bij Transavia! Wij houden u op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Michel Rog
Bestuurder

maandag, 8 maart 2004