Gemeente Roggel en Neer

04/03/2004
Reconstructie Napoleonsweg ter hoogte van Neer

Rijkswaterstaat start dit voorjaar met diverse wegwerkzaamheden op de N271 (Roermond-Venlo) en de N273 (Napoleonsweg). Alle werkzaamheden hebben als doel de rijkswegen veiliger te maken en de doorstroming te bevorderen. Door de werkzaamheden zoveel mogelijk te combineren, probeert Rijkswaterstaat de overlast voor omwonenden en weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. De diverse wegwerkzaamheden staan voor u op een rijtje.

Swalmen
In Swalmen (N271) wordt zowel de noordelijke als de zuidelijke komingang aangepast. Dit kan enige verkeershinder opleveren voor de omwonenden en weggebruikers. De werkzaamheden beginnen medio maart en duren tot begin april. De uitvoering vindt doordeweeks in de avond en nacht plaats. Tijdens twee weekeinden wordt de N271 bij de noordelijke dan wel de zuidelijke komingang compleet afgesloten.

Neer
In verband met reconstructie werkzaamheden aan de Napoleonsweg in Neer (N273) krijgen omwonenden en weggebruikers te maken met verkeershinder van begin april tot eind juni. Er is dan slechts één rijstrook beschikbaar. Het verkeer wordt met behulp van tijdelijke verkeerslichten beurtelings doorgelaten. Tijdens een aantal weekeinden is een gedeelte van de Napoleonsweg in Neer compleet afgesloten voor het verkeer.

Passeerstroken voor langzaam verkeer
In dezelfde periode (begin april tot eind juni) legt Rijkswaterstaat vier passeerstroken voor langzaam verkeer aan tussen Kessel en Heel. De uitvoering duurt per passeerstrook maximaal één week. Hierbij is één rijstrook beschikbaar. Het verkeer wordt met behulp van tijdelijke verkeerslichten beurtelings doorgelaten.

Omleiding Haelen
Op 17 mei wordt de Omleiding Haelen opengesteld voor het verkeer. Vanaf 19 april tot de openstelling is er slechts één rijstrook beschikbaar ter hoogte van de Roermondseweg/Burgemeester Aquariusstraat. Ook de aansluiting met beide straten is afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt met behulp van tijdelijke verkeerslichten beurtelings doorgelaten. In het tweede en derde weekeinde van mei is de Napoleonsweg in Haelen compleet afgesloten.

Omleidingsroutes
Om filevorming te beperken stelt Rijkswaterstaat omleidingsroutes in. De omleidingsroutes zijn ter plaatse met borden aangegeven. Het verkeer wordt vroegtijdig geadviseerd om de wegen waarop gewerkt wordt zoveel mogelijk te mijden.
De werkzaamheden beginnen in Swalmen (N271). Pas als deze gereed zijn, starten de werkzaamheden aan de Napoleonsweg (N273).

Informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat dienstkring Venlo-Wegen, telefoon 077-3231600 of kijk op www.reistijdenzuid.nl
Voor specifieke informatie over de wegwerkzaamheden in Haelen kunt u contact opnemen met de Combinatie Route Napoleone, telefoon 0475-550144.