Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 8 maart

Alkmaar 08-03-2004 - 16.00 uur

Verkeerscontrole

Alkmaar, zondag 7 maart 2004.

Zondagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Saturnusstraat. Tijdens deze controle werden drie autobestuurders betrapt op overmatige alcohol gebruik. Het hoogst scoorde een 52-jarige man uit Almaar. Hij blies 485 ug/l. Dat is ruim het dubbele van de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Alle bestuurders kregen naast een bekeuring een rijverbod opgelegd. Naast de controle op het gebruik van alcohol werd ook gecontroleerd op het gebruik van de veiligheidsgordel. Acht bestuurders werden voor deze overtreding bekeurd.

Fietser gewond na val

Akersloot, zondag 7 maart 2004.

Zondagmiddag raakte een 50-jarige fietser uit Akersloot gewond bij een éénzijdig ongeval op de Julianaweg. Door tot nu toe onbekende oorzaak verloor de man de macht over het stuur en kwam ten val. Hij viel over een hekwerk en raakte daarbij gewond aan/in zijn buik. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en is daar opgenomen.

Vrachtwagen kantelt van taluud

Heerhugowaard, zondag 7 maart 2004.

Zondagavond omstreeks 20.15 kreeg de bestuurder van een vrachtwagen, een 20-jarige man uit Heerhugowaard, de schrik van zijn leven toen zijn vrachtwagen van het taluud van de Huygendijk gleed en op zijn kant tot stilstand kwam. De man reed over de Huygendijk in de richting Alkmaar. Tussen de Jan Glijnisweg en de Oosttangent raakte hij vermoedelijk met een wiel in de berm. Bij het corrigeren raakte hij de macht over het stuur kwijt en gleed van het taluud. Hierbij kantelde de vrachtwagen. De bestuurder bleef ongedeerd. De vrachtwagen raakte zwaar beschadigd. Tijdens het wegslepen is een deel van de Huygendijk afgesloten geweest voor het verkeer.

Vechtpartij

Alkmaar, zondag 7 maart 2004.

Zondagavond vond een vechtpartij plaats op de Platte Stenenbrug waarbij een groot aantal personen betrokken waren. Aanleiding van de vechtpartij was het feit dat een bezoekster van één van de horecabedrijven daar, onwel was geworden en naar buiten was gebracht. Een toevallig aanwezig medewerker van de ambulancedienst ontfermde zich over de vrouw. Een aantal voorbijgangers begonnen zich echter met de behandeling te bemoeien waarna in korte tijd een massale vechtpartij ontstond. Eén persoon heeft aangifte gedaan en een 40-jarige Alkmaarder is aangehouden. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Er raakte niemand ernstig gewond.

Inbraak woningen

Heerhugowaard, zondag 7 maart 2004.

Zondagavond tussen 18.00 en 21.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Vestdijklaan en de Top Naefflaan. In beide gevallen kwam men de woning binnen door het vernielen van een dakraam. Uit de woning aan de Vestdijklaan werden onder anderen een portable computer en een portefeuille met een aantal bankpassen weggenomen. De bewoner van de woning aan de Top Naefflaan mist vooralsnog niets. Gezien de tijdstippen van de inbraken en de wijze waarop dat is gedaan is het niet ondenkbeeldig dat deze zijn geleegd door dezelfde dader(s).

Auto gestolen na woninginbraak

Bergen, maandag 8 maart 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Pr. Hendriklaan. Men kwam in de woning door het vernielen van een kozijn. Er werden een aantal gaten in het kozijn geboord waarna een raam kon worden geopend. Vanuit de woningen werden onder anderen een portefeuille met verschillende passen en autosleutels weggenomen. Voorts bleek de auto van de bewoner van de oprit te zijn verdwenen. Het betreft een auto van het merk Volvo, type XC90. De auto is zwart van kleur en voorzien van het kenteken 24-NP-SG.