Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, maandag 8 maart

Den Helder 08-03-2004 - 16.00 uur

Hennepkwekerij opgerold

Wieringerwaard, zondag 7 maart 2004.

Zondagmiddag heeft de politie, naar aanleiding van binnen gekomen informatie dat er mogelijk hennep werd gekweekt in een woning aan de Kastanjelaan, een onderzoek ingesteld. Het bleek juiste informatie te zijn want op de zolderverdieping van de woning werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er werden enkele honderden planten, alsmede verlichting, een afzuiginstallatie en andere kweekbenodigdheden aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen en na overleg met justitie vernietigd. Tevens bleek dat er in de woning op illegale wijze stroom werd afgetapt. De bewoner/gebruiker was niet aanwezig. Tegen hem/haar zal een onderzoek worden ingesteld.

Rijden onder invloed van alcohol

Wieringerwerf, zondag 7 maart 2004.

Zondagavond werd een 23-jarige Poolse bestuurder van een personenauto aangehouden op de Oosterterpweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 680 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien het overmatige alcoholgebruik werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Callantsoog, maandag 8 maart 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd een 61-jarige bestuurder van een personenauto uit Callantsoog betrapt op overmatige alcohol gebruikt. De man reed met zijn auto over de Helmweg. Bij controle blies hij 495 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Inbraak kantoorbedrijven

Den Helder, maandag 8 maart 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in twee kantoorunits in een pand aan de Weststraat. Men kwam in de kantoorunits door het vernielen van een slot en een deur. Vanuit de ene unit werd een laptop computer en een printer weggenomen. Vanuit de andere unit bleek een faxapparaat te zijn verdwenen.

Verkeerscontrole

Den Helder, maandag 8 maart 2004.

Maandagmorgen tussen 08.45 en 11.15 uur werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Schoolweg. Tijdens deze controle werd ondermeer gecontroleerd op de snelheid. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u uur. Hoeveel autos het meetpunt passeerden is niet bekend. Wel bleek dat negen bestuurder te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u.

Naast deze snelheidsovertreders werden vier autobestuurder bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen en één bestuurder omdat hij te dicht op zijn voorganger reed.