MAINPRESS BV

Het Managementboekenbal, 9 maart, De Rode Hoed, Amsterdam

Managementboek.nl en Focus Conferences organiseren op 9 maart in de Rode Hoed in Amsterdam voor de eerste keer het Managementboekenbal. Auteurs, uitgevers, recensenten en lezers van managementboeken blikken dan in een feestelijke sfeer terug op de oogst van het afgelopen 'boekjaar'.

Het belang van managementboeken
De media worden steeds sneller, maar het vertrouwde boek behoort nog altijd tot de belangrijkste bronnen van informatie die ons in de dagelijkse werkzaamheden ten dienste staan. Boeken worden gebruikt in opleidingen, plaatsen ontwikkelingen in perspectief en geven heel gerichte adviezen en handvatten om alledaagse vraagstukken op te lossen.
De markt voor managementboeken groeit nog steeds. Werden vroeger veel buitenlandse boeken vertaald, inmiddels verschijnt steeds meer oorspronkelijk Nederlands werk. Het brede vakgebied van management is volwassen geworden. Binnen disciplines als kennismanagement, strategisch management, organisatiekunde en verandermanagement, maar ook op onderwerpen als leiderschap, coaching en persoonlijke ontwikkeling is de laatste 10 jaar door Nederlandse deskundigen uitvoerig onderzoek gedaan en gepubliceerd.

Prijs, cabaret en muziek
Tijdens het Managementboekenbal zal Joep Schrijvers als voorzitter van een vakjury de winnaar van het 'Managementboek van het Jaar 2004' bekend maken. De winnaar van deze prijs ontvangt een speciaal beeld, gemaakt door beeldhouwster Riky van Lint.
De 6 genomineerde auteurs nemen plaats in een talkshow onder leiding van Matthijs van Nieuwkerk. Deze talkshow wordt een aantal keren kort onderbroken door live-recensies van de genomineerde boeken door drie partners van adviesbureau Overmars Organisatie Adviseurs: Jaap Peters, Michael Geerdink en Harold Janssen, allen ook vaste recensenten van het blad Manager & Literatuur.
Cabaretier Dolf Jansen zal op zijn geheel eigen wijze, in het tempo dat we van hem gewend zijn, zijn kijk geven op de wereld van managers en hun literatuur. Om circa 21.30 uur is het bal geopend en krijgt de avond een muzikaal en feestelijk vervolg.

De 6 nominaties
De jury heeft de volgende 6 boeken genomineerd voor de prijs voor het Managementboek van het Jaar 2004:

- Met gevoel voor realiteit (Wim van Dinten, Eburon)
- DOEN! (Ben Tiggelaar, Het Spectrum)

- Reputaties op het spel (Rob van Tulder/Alex van der Zwart, Het Spectrum)

- De impact van de ik-cultuur (Cor Molenaar/Stephanie Molenaar, Pearson)

- De emotiemarkt (Susanne Piët, Pearson)

- Succesvol werken aan je competenties (Ton Rijkers, Nelissen)

Bijwonen
Het is mogelijk om het Managementboekenbal bij te wonen. Kaarten à EUR 150,-- zijn te verkrijgen bij Managementboek.nl (iedere volgende kaart kost EUR 125,-). Deelnemers ontvangen tevens een gratis exemplaar van het winnende boek. Het aantal bezoekers is beperkt tot 450. Zaal open om 19.00 uur. Opening Managementboekenbal om 19.30 uur.


- genoemde prijzen zijn exclusief 19% btw, maar inclusief consumpties.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Philip van Coevorden, Postbus 231, 3100 AE Schiedam, tel. 010-4731397/email: coevorden@managementboek.nl of raadpleeg de website: www.managementboekenbal.nl

21 jan 04 09:23