Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


9 maart 2004


Inbraken in drie woningen.

Werd in de nacht van zondag op maandag ingebroken in woningen aan de Zadelmakersdonk, Twijnersdonk en de Ploegersdonk. Van de woningen werd een deur of raam geforceerd. Aan de Zadelmakersdonk werden twee tassen en een fotocamera weggenomen. Uit de woning aan de Ploegersdonk verdwenen onder andere twee mobiele telefoons, een breedbeeld tv en een sleutelbos.
Aan de Twijnersdonk werden onder andere een paspoort, mobiele telefoon, sportkleding en een hoeveelheid dvd's weggenomen. Verder werd de auto van de bewoner, een rode Fiat Seicento met kenteken 07-DL-BK weggenomen.


Inbraak in bedrijf


In de nacht van maandag op dinsdag werd rond 02.10 uur ingebroken in een bedrijf aan de Hoofdstraat. Er werd een raam vernield om in het pand te komen. Weggenomen werd een onbekend geldbedrag.


Van de fiets geslagen


Een 53 jarige fietser uit Apeldoorn werd maandag rond 16.30 uur aan de Kayersdijk door een onbekend gebleven man van zijn fiets geslagen. De 53 jarige fietste op het fietspad, waar een man met zijn fiets stilstond. Bij het voorbij fietsen raakte de Apeldoorner de man. Deze fietste de Apeldoorner achterna en sloeg hem van de fiets af. Deze kwam hierdoor ten val en liep verwondingen op in het gezicht aan handen. De man moest voor behandeling naar de huisarts. De onbekende man had het volgende signalement: tussen 25 en 39 jaar, tussen 1.70 en 1.80 lang, droeg een donkere jas met donkere pet.


Speeltoestel in brand


Afgelopen weekend werd door onbekenden op de speelplaats van een kinderdagverblijf aan de Kooikersplaats een speeltoestel in brand gestoken. Hierdoor is de glijbaan volledig vernield en is een ander gedeelte van het toestel onbruikbaar geworden.


Aanhoudingen na overlast


Een 46 jarige inwoner uit Apeldoorn werd maandag rond 09.30 uur aangehouden. De man zou op de Markstraat een aantal fietsen in de droge gracht gegooid hebben en scheldend weggelopen zijn. De man werd op de Hoofdstraat door agenten aangetroffen en aangehouden. De fietsen werden niet aangetroffen in de gracht. De man was in verwarde toestand en werd overgedragen aan de professionele hulpverleners.
Omstreeks 10.40 uur werd eveneens een 46 jarige inwoner uit Apeldoorn aangehouden. De man wilde in de trein richting Zutphen reizen zonder kaartje en werd betrapt. Hij werd uit de trein gezet. Op het perron begon hij op de controleurs in te slaan. Met behulp van ander treinpersoneel werd de Apeldoorner tegen de grond gewerkt en kon de man enige tijd later worden aangehouden. De spoorwegpolitie heeft de zaak in behandeling.


Snelheidscontroles


Maandagmorgen werd gecontroleerd op de Deventerstraat. Van de 609 gecontroleerde voertuigen reden 32 bestuurders harder dan de toegestane 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km.
Maandagmiddag werd gecontroleerd op de Jachtlaan. Er werden 2049 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 64 bestuurders harder dan toegestane 50 km. De hoogste snelheid was 102 km/u.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --