Gemeente Dalfsen

10/03/2004

Luchiespad in ere hersteld

Dalfsen - Het Luchiespad is een wandelpaadje met een geschiedenis die min of meer bij toeval in ere is hersteld. Vroeger liep op dezelfde plek een soort van kerkepad met dezelfde naam.

Het Luchiespad is gesitueerd aan de oostzijde van het nieuwe bedrijventerrein Welsum, tussen de Kampmansweg en de Welsummerweg. Het maakt deel uit van de -inmiddels geopende- wandelroute Het Verhalenpad. In eerste instantie zou een deel van de route over de Welsummerweg lopen. Met het oog op de veiligheid is gezocht naar een andere optie. Die werd gevonden aan de oostzijde van het nieuwe bedrijventerrein, in combinatie met de daar geplande groensingel. De naam Luchiespad is aangedragen door grondeigenaar Hulsing. Voor de invoering van de burgerlijke stand door Napoleon werd deze familie Luchie genoemd. De recentelijk overleden Lambert Hulsing werd nog steeds zo genoemd. Het naambordje van het wandelpad is vorige week geplaatst.

De groensingel die langs het pad loopt is voor een deel al aanwezig in de vorm van een oude eikenhoutwal. De verdere beplanting gebeurt op een zo natuurlijk mogelijke manier. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van inheemse kruidenmengsels, struiken en bomen. De perceelgrens wordt afgescheiden met een haag.

Het Luchiespad heeft nu ook officieel een naam.