Prismant

Prismant en Total Identity bundelen krachten
Marktwerking in de zorgsector begint al vandaag.

Utrecht, 10 maart 2004

De zorgsector dient zich beter voor te bereiden op de naderende invoering van marktwerking. Dat stellen Prismant, onderzoeks- en adviesbureau voor de gezondheidszorg, en corporate identity bureau Total Identity. De twee bureaus werken samen om bedrijven en instellingen te ondersteunen bij de overgang naar een vrijere markt in de zorgsector.

Volgens Prismant en Total Identity kunnen instellingen nu al goed anticiperen op de marktsituatie. Er ontstaat een nieuw speelveld waarin volop kansen worden geboden. Daarvoor moeten instellingen zich heroriënteren, hun visie bijstellen en de strategie daarop aanpassen: Hoe stel ik mij op in de markt? Wat zijn mijn unieke kenmerken en hoe breng ik die onder de aandacht? Dat zijn vragen waar je tijd voor nodig hebt, het gaat om essentiële keuzen, aldus Marlies Telgenkamp van Prismant. De invloed van de overgang van een aanbodbepaalde naar een vraaggestuurde markt is enorm. Instellingen houden zich hier weliswaar mee bezig, maar soms wordt de portee nog niet geheel overzien.

Kennis van wat de open markt gaat inhouden, is de eerste stap. Om het bewustzijn te vergroten, geven Total Identity en Prismant aan instellingen en zorgverzekeraars presentaties en eerste adviezen. Over de redenen voor een gezamenlijk initiatief stelt Edsco de Heus van Total Identity: Een nieuwe strategie moet niet alleen worden ontwikkeld, maar vooral ook in de organisatie worden ingebed en feilloos worden uitgevoerd, anders blijft het een dode letter. Wij hebben beide veel ervaring met de begeleiding van omvangrijke veranderingsprocessen, waarbij het accent bij Prismant ligt op de organisatiekant, en bij ons op de communicatiekant. Prismant is het grootste advies- en onderzoeksbureau voor de Nederlandse gezondheidszorg. Doel is het mee vormgeven, begeleiden en evalueren van ontwikkelingen in de gezondheidszorg voor zorginstellingen, overheid, brancheorganisaties en zorgverzekeraars. Kernthema's zijn beleid, bekostiging, zorgprocessen, bedrijfsprocessen, informatietechnieken en informatieproducten. Tevens organiseert Prismant themagerelateerde opleidingen. Bij Prismant werken 230 goed opgeleide professionals, 'denkers en doeners' die uitstekend bekend zijn met de wereld van zorgorganisaties en beleidsmakers.

Total Identity is het grootste corporate identity bureau in Nederland dat vanuit de disciplines communicatie en design streeft naar een integrale ontwikkeling en vestiging van identiteit. Het bureau telt ruim 90 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Maastricht. Het bureau ontwikkelt corporate identity scenarios en communicatieprogrammas voor lokale en landelijke overheden, publieke, zakelijke en financiële dienstverleners, de bouw, handel en industrie.

Einde persbericht.