Gemeente Moerdijk


SUBSIDIE VOOR TENTOONSTELLING ANNE FRANK STICHTING

Het college heeft besloten om een eenmalige subsidie van maximaal 1250,-- te geven aan het Comité Dodenherdenking. Dit bedrag is voor de organisatie van een tentoonstelling van de Anne Frank Stichting in het gemeentehuis met als titel "Een stilte die spreekt, herdenken in diversiteit".

Het comité ontvangt jaarlijks een subsidie voor de organisatie van de dodenherdenking. Voor 2004 is dat
265,--. Van dit bedrag organiseert het comité de dodenherdenking en vraagt daarom om een extra subsidie voor de tentoonstelling. Het comité heeft met de organisatie die de tentoonstelling levert en op- en afbouwt de afspraak gemaakt dat de kosten niet hoger dan 2000,-- zullen zijn. Het kan dus zijn dat de kosten uiteindelijk lager uitvallen.

Naast de gemeente heeft het comité ook de Rabobank en Welzijnsfonds Zevenbergen om een bijdrage gevraagd. De Rabobank wil een bedrag van 250,-- beschikbaar stellen en het Welzijnsfonds 500,--. Door de bijdrage van beide organisaties heeft het college besloten om een subsidie van 1250,-- te geven uit de post incidentele subsidies. Als na afloop blijkt dat de kosten lager zijn uitgevallen is het mogelijk dat het te veel betaalde bedrag wordt teruggevorderd.

Het is dit jaar 60 jaar geleden dat de hele gemeente Moerdijk bevrijd is. In de tentoonstelling en het gelijknamige boek vertellen 53 personen wat herdenken voor hen betekent. De tentoonstelling is van 30 maart tot en met 12 april 2004 in het gemeentehuis in Zevenbergen te zien.