Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, woensdag 10 maart 2004[pic]woensdag 10 maart 2004   
                                                                     
Van    Ben van Ingen Schenau, GSM-nummer 06.51592422 / afdeling      
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Gestolen auto

Vanaf de René Descartesdreef is dinsdag een zwarte Volkswagen Golf met kenteken 94-FN-PX gestolen. Een inwoner van Nijmegen deed daarvan aangifte.


Eénzijdig ongeval met letsel

Afgelopen nacht reed een 40-jarige Nijmeegse bestuurder van een taxi over de Hatertseweg. Vermoedelijk is de man geschrokken van een overstekende hond. Hij verloor de macht over het stuur en reed een lantaarnpaal en een verkeerslicht omver. De bestuurder is per ambulance overgebracht naar het CWZ.


District Tweestromenland
Beneden-Leeuwen - verwarde man aangehouden

Vanmorgen werd door medewerkers in een verzorgingshuis in Beneden-Leeuwen een man aangetroffen die met een mes liep te zwaaien. De man maakte een erg verwarde indruk en dreigde zichzelf om het leven te brengen. Door het gedrag van de man voelden enkele bewoners zich erg bedreigd. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam bleef de man dreigen en weigerde het mes weg te leggen. De man moest met behulp van pepperspray onder controle worden gebracht. Daarna is hij overgebracht naar het politiebureau in Beneden-Leeuwen. Het betreft een 25-jarige Leeuwenaar. Voor de man is hulpverlening gezocht.


District De Waarden
Culemborg - tasjesroof

Dinsdagmiddag is een 56-jarige vrouw uit Culemborg van haar tas beroofd. Dit gebeurde in een brandgang tussen de Vicarystraat en de Hoge Akker. De vrouw hoorde plotseling achter haar een fietser aankomen en maakte ruimte om deze te laten passeren. Op dat moment werd de tas door de fietser van haar schouder gerukt. De fietser ging er via de Hoge Akker vandoor. Door de gewaarschuwde politie werd direct de omgeving afgezocht. Daartoe stelde een toevallige voorbijganger zijn fiets beschikbaar. Helaas werd de dader niet meer aangetroffen. De tas bleek later te zijn teruggevonden op de Randweg. Het onderzoek naar de dader wordt voortgezet.


Geldermalsen - gordelcontrole

Dinsdag is op diverse plaatsen in Geldermalsen gecontroleerd op het dragen van de autogordel. 29 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de gordel. Eén automobilist kreeg een proces-verbaal omdat zijn auto niet APK-gekeurd was.


Zoelmond - vrouw en paard gewond bij ongeval

Een 65-jarige inwoonster van Culemborg reed dinsdagavond met haar terreinwagen over de N320 ter hoogte van Zoelmond. Achter de auto was een paardentrailer gekoppeld. Ter hoogte van Zoelmond begon de paardentrailer steeds erger te slingeren. Daardoor raakte de auto in de berm en sloeg meerdere malen over de kop. De paardentrailer kantelde. De 65-jarige bestuurster raakte bij het ongeval ernstig gewond. Zij is door de brandweer uit haar auto bevrijdt en per ambulance, met politiebegeleiding, overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Van de twee paarden in de trailer raakte er één gewond. Beide paarden zijn aan de zorg van een dierenarts toevertrouwd.


Tiel - aanrijding met letsel

Een 16-jarige fietser uit Tiel reed dinsdagmiddag op de Latensteinseweg achter een lesauto, bestuurd door een 18-jarige inwoner van Culemborg. Toen de auto remde lette de fietser niet goed op en reed tegen de achterzijde van de auto. De fietser liep daarbij lichte verwondingen op. Hij werd naar het Rivierenlandziekenhuis overgebracht.


Tiel - schennispleger aangehouden

Een 22-jarige vrouw uit Tiel werd dinsdagavond in de trein van Utrecht naar Tiel geconfronteerd met een man die haar zijn geslachtsdeel toonde. De hevig geschrokken vrouw waarschuwde direct de conducteur die de man vasthield en de politie waarschuwde. Op het station in Tiel kon de man, een 21-jarige Culemborger, worden aangehouden.


Blik op veilig

Snelheidscontroles op dinsdag 9 maart

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  Scheidingsweg07.15 -     50     3039 103  77    
                       11.30                              
Nijmegen  Groesbeeksewe07.45 -     50     2260 41   77    
          g            11.15                              
Nijmegen  Graafseweg   12.30 -     50     1140 68   81    
                       14.15                              
Nijmegen  Hatertseweg  12.30 -     50     1451 15   75    
                       14.15                              
GeldermalsN327         16.30 -     80     783  20   94    
en                     18.15                              
Rossum    N322         19.15 -     80     482  40   113   
                       22.15                              


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --