Koninklijke BAM Groep

Persbericht

Koninklijke BAM Groep nv

Interbuild verwerft renovatieopdracht van 157 miljoen euro

Bunnik, 10 maart 2004 - Interbuild, een Belgische werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv, heeft opdracht verworven voor renovatie van de Financietoren in Brussel. Dit gebouw - waarin momenteel Federale Overheidsdienst Financiën is gehuisvest - wordt in opdracht van Financietoren nv, behorend tot ontwikkelingsmaatschappij Breevast B.V., ingrijpend gemoderniseerd en uitgebreid. Tot de opdracht behoort ook een grondige asbestsanering. De aanneemsom bedraagt 157 miljoen euro.

De 145 meter hoge 'Tour de Finance' is één van de hoogste gebouwen in Brussel. Tegen het eind van 2004 zullen de rijksambtenaren de toren verlaten, zodat in januari 2005 gestart kan worden met de asbestsanering. Het gebouw wordt tijdens de renovatie tot op het betonskelet gestript en voorzien van nieuwe gevels en moderne installaties. Bovendien zal de externe 'liftentoren' worden gesloopt. In plaats daarvan worden in het gebouw nieuwe liftkernen gerealiseerd. Ter compensatie van de kantoorruimte die hierdoor verloren gaat, wordt naast de toren een kantoorblok van tien bouwlagen gerealiseerd. De renovatie wordt uitgevoerd naar een ontwerp van architectenbureau Jaspers - Eyers & Partners.

Interbuild zal het project in juni 2008 voltooien. De toren is vanaf dat moment - voor de huisvesting van andere overheidsdiensten - voor een periode van 27 jaar verhuurd aan Regie der Gebouwen. De huidige gebruikers van de Financietoren nemen eind dit jaar hun intrek in kantorenproject North Galaxy, dat thans door een bouwcombinatie waarin Interbuild participeert, wordt gerealiseerd.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21.