Wageningen Universiteit

|persbericht                                          |
Groot enthousiasme onder veehouders voor ondersteuning bij verduurzaming

Er bestaat onder veehouders veel enthousiasme voor de ondersteuning door Wageningen UR bij verdere verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Afgelopen vrijdag sloot de termijn waarop groepen veehouders hun innovatieve idee konden indienen om voor ondersteuning in aanmerking te komen en het aantal reacties is overweldigend. Waar gerekend was op 50 aanmeldingen, kwamen in totaal ruim 160 ideeën bij de organisatie van "Netwerken in de Veehouderij" binnen.

Maarten Vrolijk, de programmaleider van "Netwerken in de Veehouderij" is zeer tevreden: "Het aantal aanmeldingen toont aan dat de veehouderij daadwerkelijk bereid is om te verduurzamen. Mijns inziens kan "Netwerken in de Veehouderij", waarin groepen veehouders worden ondersteund met zowel praktijkervaringen als onderzoeksresultaten, een springplank zijn voor veranderingen in de veehouderij."

Het is nu aan de adviescommissie om de projectideeën van groepen veehouders te beoordelen op inhoud, kwaliteit, duurzaamheid en potentie. Leden van de adviescommissie zijn Jan Wolleswinkel (NOP), Siem Jan Schenk (LTO Rundveehouderij), Chris van Gisbergen (LTO Varkenshouderij), Willie van Gemert (NVV), Peter ten Hoeve (NMV), Jehan Bouma (NAJK), Marijke de Jong-Timmerman (Dierenbescherming), Jeroom Remmers (Stichting Natuur & Milieu), Willem Koops (PZ), Jan Klaver (PVE) en Cindy Raaphorst (PVE). De adviescommissie staat onder voorzitterschap van prof. Cees Leeuwis, hoogleraar Communicatie- en Innovatiestudies aan de Wageningen Universiteit.

Na selectie van de kansrijke ideeën ondersteunt Wageningen UR de geselecteerde groepen veehouders bij de realisatie van hun idee, waarbij het ministerie van LNV voor 2004 voor de financiering zorgt. Meer informatie staat op internet: www.verantwoordeveehouderij.nl/netwerken.