Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


11 maart 2004


Onderwerp: onderzoek naar vuurwapens afgerond


Bij een onderzoek naar overtreding van de Wet Wapens en Munitie heeft de politie Twello onlangs een 22-jarige inwoner uit de gemeente Voorst aangehouden. Bij de doorzoeking van diens woning in het buitengebied werden onder meer twee vuurwapens en munitie aangetroffen. De verdachte is inmiddels in overleg met de Officier van Justitie in vrijheid gesteld en er wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt.


Het vermoeden bestond, dat betrokkene in het bezit zou zijn van een vuurwapen en in overleg met het Openbaar Ministerie in Zutphen werd besloten op 1 maart tot actie over te gaan. De politie ging met meerdere agenten naar het pand en toen er niemand open deed werd de toegang tot de woning geforceerd.


De 22-jarige hoofdbewoner kwam even later uit de slaapkamer en werd over het doel van de inval geïnformeerd. De agenten begonnen met de doorzoeking van de woning en troffen al snel een vuurwapen aan. Hiermee geconfronteerd vond de politie op aan-wijzing van de man in een geheime ruimte munitie en nog een vuurwapen aan.


De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Twello. Hij werd in verzekering gesteld en is inmiddels op last van de Officier van Justitie heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op en de verdachte zal zich te zijner tijd voor de Rechter moeten verantwoorden.


In verband met het onderzoek heeft de politie dit bericht niet eerder bekend gemaakt.


Einde bericht.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --