Haagse Hogeschool

02 maart 2004

Een Wereldcollega op de Haagse Hogeschool

Naar een comparatieve benadering van mens en organisatie

De wereld past in een handpalm. Door het werken op afstand en het multiculturele karakter van de samenleving is de werkplek van mensen en daarmee ook de bedrijfscultuur blijvend veranderd. En dat heeft gevolgen voor het HRM-beleid van (internationale) bedrijven. Dat is de kern van de intreerede die de lector Human Resources Management aan de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk, Sylvia van de Bunt-Kokhuis op woensdag 10 maart onder de titel Een Wereldcollega uitspreekt.

Dr. Sylvia van de Bunt-Kokhuis schetst de gevolgen van globalisering en informatietechnologie voor degenen die in kennisintensieve organisaties werken. Internationale bedrijven streven graag naar schaalvoordelen en efficiency op het terrein van HRM. Maar dat betekent een voortdurend balanceren. Enerzijds omdat er sprake is van een uniformering van (elektronisch aangestuurde) werkprocessen. Anderzijds wil de HRM-functionaris het talent en de kennis op lokaal niveau ook zoveel mogelijk benutten.

Enkele themas die aan de orde komen zijn de kwaliteit van en toegang tot kennis op het web, de zoekmachines als kennismakelaar, leiderschapsstijlen wereldwijd en de virtuele werkomgeving. Er worden aanbevelingen gedaan voor praktijkgericht en comparatief onderzoek.

Dr. Sylvia van de Bunt-Kokhuis is lector Human Resources Management aan de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk. Ze is adviseur voor de Europese Unie, docent Bedrijfswetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en Visiting Professor aan de Middlesex University in Londen. Vele internationale publicaties zijn van haar verschenen op het raakvlak van cultuur, management, ICT en hoger onderwijs.

01 maart 2004

Haagse sportstudenten vertonen kunsten

Op vrijdag 5 maart vertonen zon 130 Haagse Hogeschoolstudenten van de Opleiding tot Leraar Lichamelijke Opvoeding (HALO), hun kunsten op de jaarlijks terugkerende HADEMI in de Hellashal. Elke 3e jaars klas, in totaal 4 klassen, maken een dans- en turndemonstratie. Bij de turndemonstratie moet iedereen 10 sprongen kunnen laten zien. Ook moeten de 3e jaars acrogym laten zien. Acrogym is een soort acrobatiek, dus torentjes bouwen en op elkaar klimmen. Het belooft een groots spektakel te worden met een professionele uitvoering met licht en muziek. Op de generale repetitie van 13.00 15.00 uur zijn alle studenten welkom. s Avonds van 19.00 21.00 uur zijn ouders, familie, vrienden en andere belangstellenden welkom.