Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht 10-03-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag in de omgeving van de automarkt een verkeerscontrole uitgevoerd.

Op verschillende tijdstippen werd op diverse locaties gecontroleerd. Op het Kardinaal Alfrinkplein werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode verkeerslicht en twee voor het niet handsfree bellen.

Verder werden in de omgeving van de automarkt mensen bekeurd voor het niet kunnen tonen van hun autopapieren, het negeren van het rode verkeerslicht, het buiten de automarkt te koop aanbieden van een auto, het onverzekerd rijden, met verkeerde handelaars kentekenplaten rijden en het rijden met technische gebreken.

Mannen aangehouden na diefstal met geweld

UTRECHT Op de Wittevrouwenstraat heeft de politie dinsdagmiddag twee mannen aangehouden omdat zij bij een winkel een diefstal hadden gepleegd en de winkelier hadden geslagen.

De politie kreeg omstreeks 15.15 uur de melding dat twee mannen in een auto vanaf de Amsterdamsestraatweg waren vertrokken nadat zij in een winkel goederen hadden meegenomen zonder deze eerst af te rekenen. De winkelier wilde hier tegen optreden maar werd geslagen. Via de meldkamer werd het signalement van de verdachten en het kenteken van het voertuig doorgegeven. Surveillerende agenten zagen op de Wittevrouwenstraat het voertuig en de verdachten staan.

Op het moment dat de mannen werden aangesproken kreeg de politie vrijwel direct een grote mond en werden de agenten uitgemaakt voor rotte vis. In de nabijheid van de verdachten 28 en 36 jaar beiden afkomstig uit Utrecht - werd de gestolen waar aangetroffen. Beide Utrechters werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Van de 36-jarige verdachte was gezien dat hij gereden had. Op het bureau bleek dat hij onder invloed was. De ademanalyse wees 325 ug/l uit. De auto waar het tweetal mee reed bleek onverzekerd en niet gekeurd te zijn.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Universiteitsweg vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 54-jarige vrouw uit Huizen reed omstreeks 16.45 uur op de Universiteitsweg achter op de auto van een 59-jarige vrouw uit Nieuwegein. De 59-jarige vrouw werd met nekklachten overgebracht naar het UMC in Utrecht. De 54-jarige vrouw bleef ongedeerd. Beide voertuigen moesten worden weggetakeld.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Venuslaan heeft de politie in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 maart een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

Omstreeks 01.55 uur kreeg een 46-jarige bestuurder uit Utrecht op de Venuslaan een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 245 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van één uur werd hij naar huis gestuurd.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een man en een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van een winkel had gezien dat het tweetal met een - vermoedelijk geprepareerde tas - schoenen had weggenomen en zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. De twee 38 en 65 jaar oud en beiden afkomstig uit Hilversum werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.