Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht 12-03-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN Op donderdag 11 maart is een 61-jarige bewoner uit Nieuwegein aangehouden voor winkeldiefstal. Bij het verlaten van de winkel aan de Boogstede ging het alarm van de detectiepoort af. Bij controle bleek dat de tas van de man een beveiligingsplaatje bevatte. De verdachte verklaarde dat hij de tas had gekocht op de markt, maar dat werd niet geloofd. Dergelijke tassen bleken namelijk ook deel uit te maken van het assortiment in de winkel. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Controle in samenwerking met brandweer

IJSSELSTEIN - Woensdagavond 10 maart werd in Zenderpark een controle gehouden in samenwerking met de brandweer. Er werden negen bekeuringen uitgeschreven omdat autos dusdanig geparkeerd stonden dat de hulpdiensten met groot materieel (zoals een ladderwagen) er niet langs zouden kunnen in geval van nood.

Poging woninginbraak

IJSSELSTEIN Omstreeks 16.00 uur woensdag 10 maart zag een getuige drie jongemannen bij een woning aan de Phobos. Zij vertrouwde het niet en waarschuwde een buurman. Het drietal vluchtte en werd niet meer aangetroffen in de omgeving. Hun signalement: alledrie een getinte huidskleur, ongeveer 20 jaar oud, donker haar, donkere kleding en een persoon droeg een driekwart jas waar een lichtblauwe capuchon bovenuit kwam.

Getuigen kunnen zich melden bij de politie in IJsselstein via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Jongen aangehouden met gestolen scooter

NIEUWEGEIN Een 16-jarige jongen uit Nieuwegein werd in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 01.30 uur aangehouden op de Sweelincklaan. De jongen reed op een scooter zonder verlichting. Hij bleek bij navraag geen bromfietscertificaat te hebben, ook was de brommer waarop hij reed niet verzekerd.

Uit nader onderzoek bleek de brommer te zijn gestolen.

De jongen is ingesloten.

Scootercontrole

HOUTEN Op Het Rond in Houten werd donderdagmiddag een scootercontrole gehouden. Er werden 49 scooters en bromfietsen gecontroleerd en 20 processen-verbaal uitgeschreven, onder meer voor te hoge snelheid, het niet kunnen tonen van een certificaat of het overschrijden van de geluidsnorm.

Eén van de overtreders was een 17-jarige jongen uit Houten. Hij werd in Nieuwegein aangehouden op de Newtonbaan nadat hij eerst had geprobeerd de politie te ontvluchten. Hij reed zonder helm en zonder verzekeringsplaatje.