Heuvelrug, 10.20 uur

Utrecht 12-03-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Teveel op

VEENENDAAL / DOORN Op donderdagavond 11 maart en de daaropvolgende nacht werden twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 23.55 uur werd een 53-jarige automobilist uit Veenendaal gecontroleerd op De Pionier. Bij de blaastest blies hij een A (Alert), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 315 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Rond 01.30 uur controleerden politiemensen op De Beaufortweg in Doorn een 29-jarige automobilist uit Driebergen. Uit de blaastest bleek dat de man hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 460 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Openstaande boetes en onder invloed

VEENENDAAL In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 maart is een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en omdat hij nog een boete open had staan.

Rond 01.20 uur controleerden politiemensen op de Zandstraat een 32-jarige automobilist uit Ede (Gld). De bestuurder had hoogstwaarschijnlijk teveel gedronken en tevens had hij nog een boete van bijna 500,- openstaan. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 270 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur. Nadat door vrienden van hem het vereiste bedrag van bijna 500,- aan het politiebureau was afgeleverd, mocht hij rond 04.00 uur het politiebureau verlaten.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op donderdag 11 maart overdag een verkeerscontrole op de Grote Beer gehouden. In totaal werden 23 bekeuringen uitgeschreven en wel voor: niet dragen van de autogordel (19), niet handenvrij bellen (3) en een verlopen APK (1).