Gemeente Amerongen


Officiële bekendmakingen

* AANGEVRAAGDE BOUWVERGUNNINGEN (ARTIKEL 41) Deze publicatie vindt plaats op grond van het bepaalde in artikel 41 van de Woningwet en is bedoeld om bekendheid te geven aan het feit, dat genoemde aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend. Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Nadere informatie kunt u krijgen in het gemeentehuis bij Bouw- en Woningtoezicht (tel 469653).

· Haarweg 59 (RECITIFICATIE) plaatsen erker
· Donkerstraat 20 vervangen dakkapel

· Burg. Jhr.H. van den Boschstraat 103 vervangen afdak
· Burg. Jhr.H. van den Boschstraat 13 verbouwen verdieping tot gastenverblijf

· Stenderland 8 plaatsen erfafscheiding
* VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor:
· Haarweg 59 te Overberg, voor het bouwen van een erker, verzenddatum 27 februari 2004, lichte bouwvergunning.
· Ds. Keppellaan 37 te Amerongen, voor het uitbreiden van de woning, verzenddatum 27 februari 2004, lichte bouwvergunning.
· Het engelse werk 31 te Amerongen, voor het uitbreiden van de woning, verzenddatum 27 februari 2004, lichte bouwvergunning.
· Overstraat 43 te Amerongen, voor het plaatsen van twee dakkapellen en wijziging van de achtergevel van de woning, verzenddatum 27 februari 24004, lichte bouwvergunning.
· Pr. Beatrixlaan 13B te Amerongen, voor het plaatsen van een deurkozijn in de berging bij de woning, verzenddatum 27 februari 2004, lichte bouwvergunning.

· Elsterstraatweg 31B te Elst(U), voor het verbouwen van de garage/schuur, verzenddatum 27 februari 2004, reguliere bouwvergunning.

* VERLEENDE SLOOPVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders hebben een sloopvergunning verleend voor:

· Ameronger Wetering 20A te Amerongen, voor het slopen van een schuur, verzenddatum 5 maart 2004.

· Lekdijk 18 te Amerongen, voor het slopen van een schuur, verzenddatum 5 maart 2004.

* VERLEENDE MONUMENTENVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben monumentenvergunning verleend voor:

· Burg. Jhr.H. van den Boschstraat 66 te Amerongen, voor het herstellen en vernieuwen van zes vensters in dit rijksmonument, verzonden 9 februari 2004. (RECITIFICATIE)

Ingevolgde de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij een of meer bovenstaande besluiten is betrokken hiertegen gedurende zes weken ingaande de dag na die van verzending een of meer bezwaarschriften indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Amerongen.

* AANVRAGEN MONUMENTENVERGUNNING
Ingekomen is een aanvraag om een monumentenvergunning voor het vervangen van een dakkapel op het gemeentelijk monument Donkerstraat 20 te Amerongen.

Deze aanvraag ligt voor een ieder ter inzage vanaf 15 maart 2004 gedurende vier weken met de mogelijkheid tot het naar voren brengen van zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders.

Tevens is een aanvraag om een monumentenvergunning voor het realiseren van vier gastenkamers op de verdieping van het rijksmonument Burg. Jhr. H. van den Boschstraat 13 te Amerongen.

Deze aanvraag ligt voor een ieder ter inzage vanaf 15 maart 2004 gedurende veertien dagen met de mogelijkheid tot het naar voren brengen van zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders.

VERLEENDE KAPVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor:
· Breelaan nabij o.b.s. De Breeakker te Amerongen, voor het kappen van een Alnus, met herplantplicht, verzenddatum 9 maart 2004.
· Koenestraat 128 Zorgcentrum Elim, voor het kappen van een drietal coniferen, verzenddatum 9 maart 2004.
* WET MILIEUBEHEER
Algemene wet bestuursrecht

Aanvraag en ontwerpbeschikking

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvraag om een milieuvergunning met bijbehorende ontwerpbeschikking ter inzage liggen:

· Heuvelsesteeg 20 te Overberg. De aanvraag is ingediend door R.L. van Donkelaar en betreft een vergunning voor een gemengde veehouderij.
De ontwerpbeschikking strekt tot verlening van de gevraagde vergunning onder voorschriften.

Aanvraag, ontwerpbeschikking en andere voor de beoordeling relevante stukken liggen gedurende vier weken ter inzage, vanaf 12 maart 2004 tot en met 8 april 2004. Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien. Tot en met 9 april 2004, kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen daartegen inbrengen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Amerongen, p/a Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Postbus 461, 3700 AL Zeist. Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Dit verzoek moet schriftelijk, tegelijkertijd met de bedenkingen, bij de Milieudienst worden ingediend.
Gedurende de inzagetermijn kan een ieder verzoeken om een gedachtenwisseling over de ontwerpbeschikking. Wij verzoeken u daarvoor contact op te nemen met de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, telefoon (030) 69 99 500, bij voorkeur voor 26 maart 2004. Tijdens deze gedachtenwisseling kunnen mondelinge bedenkingen worden ingebracht. De aanvrager wordt in de gelegenheid gesteld om hierbij aanwezig te zijn.

Beschikking

Burgemeester en wethouders hebben het volgende besluit genomen:
· Dwarsweg 56 te Overberg. De aanvraag is ingediend door J. Jagtenberg en betreft een revisievergunning voor een gemengde veehouderij. De vergunning wordt onder voorschriften verleend. De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd.

De beschikking en alle ter zake van belang zijnde stukken liggen gedurende zes weken ter inzage, vanaf 12 maart 2004 tot en met 22 april 2004. Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien.
Gedurende zes weken na de dag dat de beschikking ter inzage is gelegd staat bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep open voor:

· degene die tegen de aanvraag/ontwerpbeschikking bedenkingen hebben ingebracht;

· de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking;
· belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

Het beroepschrift moet voor 23 april 2004 worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE s Gravenhage.
Het griffierecht bedraagt 136,- voor individuele personen en 273,- voor rechtspersonen.
Tegelijkertijd met of na het instellen van het beroep kan worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen op grond van artikel 36 en 37 Wet op de Raad van State juncto artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht. Daartoe moet een verzoek worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het griffierecht voor elk verzoek bedraagt
136,- voor individuele personen en 273,- voor rechtspersonen.

Inzage van stukken
De desbetreffende stukken kunnen gedurende de inzagetermijn op verzoek kosteloos worden ingezien bij:

· de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Laan van Vollenhove 3211 in Zeist (iedere werkdag van 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur)
· de gemeente Amerongen, sector GGZ, Hof 1 in Amerongen (iedere werkdag van 09.00 tot 12.00 uur).
Een kopie-exemplaar van de stukken wordt tegen vergoeding van de werkelijk gemaakte kosten verstrekt.

* Kennisgevingen vanwege Besluiten milieubeheer (AMvBs) Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende kennisgevingen van niet vergunningplichtige bedrijven zijn ontvangen:

· Industrieweg Zuid 30A te Amerongen. De kennisgeving is ingediend door Growepa B.V. en betreft het van toepassing worden van het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer op een reeds aanwezige inrichting.

· Industrieweg Zuid 30A te Amerongen. De kennisgeving is ingediend door Autohandel Abbou en betreft het oprichten van een inrichting waarop het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer van toepassing is.

Voor informatie: Milieudienst Zuidoost-Utrecht, telefoon (030) 69 99 500/528/536.

* ONTWERPBESTEMMINGSPLAN LEKDIJK 1
Burgemeester en wethouders van Amerongen maken ingevolge het bepaalde in artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat met ingang van 15 maart 2004 het ontwerpbestemmingsplan 2e partiële herziening Buitengebied, gedurende vier weken voor een ieder ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Lekdijk 1 te Amerongen en maakt de realisering van een vervangende woning in het kader van de Ruimte voor Ruimteregeling uit de derde partiële herziening van het streekplan van de provincie Utrecht mogelijk. Tevens worden enkele op het perceel aanwezige paardenbakken als zodanig bestemd. Het bestemmingsplan ligt van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van Bouw- en Woningtoezicht in het gemeentehuis van Amerongen, gevestigd aan de Hof 1 te Amerongen. Wenst u buiten de openingstijden het bestemmingsplan in te zien, dan kunt u contact opnemen met dhr. H. van Laar onder telefoonnummer 0343-469658.
Gedurende de termijn dat het bestemmingsplan ter inzage ligt, van maandag 15 maart 2004 tot en met vrijdag 9 april 2004, kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad, Postbus 1, 3958 ZT Amerongen.