Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Child Focus opent speciale telefoonlijn gedurende Dutroux-proces

Child Focus is het Europees Centrum voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen. Om haar noodlijn 110 te ontlasten, heeft de organisatie besloten om tijdens het Dutroux-proces een speciale telefoonlijn en een speciaal e-mail adres te openen.

Sinds het begin van het proces in Aarlen, wordt Child Focus overladen met oproepen van mensen die hun gevoelens willen uit te drukken over het proces en de lijdensweg van de slachtoffers. Om de noodlijn te behouden voor meldingen van verdwijningen of seksueel misbruik van kinderen en jongeren heeft Child Focus bijzondere maatregelen getroffen.

Er is een speciaal telefoonnummer ter beschikking gesteld waar mensen hun gevoelens kunnen uiten. Daarnaast is er een e-mailadres solidarity@childfocus.org beschikbaar gesteld waar het publiek een steunbetuiging voor de ouders en de slachtoffers kan achterlaten. Dit steunregister, dat geraadpleegd kan worden op de site www.childfocus.org , zal op het einde van het proces aangeboden worden aan de ouders en aan de slachtoffers.

---


---

Laatst gewijzigd: 12-03-2004