Akzo Nobel

Nieuwe Akzo Nobel business unit Nobilas is klaar voor snellere groei

Arnhem, 12 maart 2004 Na een succesvolle lancering in juni 2003, gaat Nobilas Claims & Fleet Solutions vanaf 1 april 2004 opereren als een aparte business unit van Akzo Nobel. Nobilas bestrijkt de hele autoreparatieketen, inclusief de afhandeling van claims en afrekening met de betrokken partijen. De nieuwe business unit wordt geleid door Cor de Grauw (54), momenteel General Manager van Akzo Nobel Car Refinishes.

Rudy van der Meer, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de coatingsactiviteiten: Het besluit om van Nobilas een zelfstandige activiteit te maken, is genomen om een snellere groei te stimuleren. Het potentieel om een leidende dienstverlener te worden met effectieve oplossingen op alle gebieden van autoschadeafhandeling wordt hiermee ten volle benut.

Cor de Grauw: Het is onze ambitie om Nobilas in de komende vijf jaar te laten groeien tot een dienstverlener voor de wereldwijde markt van autoverzekeraars en bedrijfswagenparken die op jaarbasis meer dan drie miljoen autoschades afhandelt. Wat Nobilas aantrekkelijk maakt, is dat wij in staat zijn om klanten een veelomvattend en gemoduleerd dienstenpakket aan te bieden met wereldwijd op maat gesneden oplossingen. Omdat onnodige kosten worden vermeden, zijn er voordelen voor alle partijen die betrokken zijn in de keten.

Nobilas is recent een strategisch samenwerkingsverband aangegaan met Aon, de wereldwijd leidende dienstverlener voor de autobranche. Door de combinatie van Aons expertise op het gebied van claimafhandeling, risicomanagement en risicofinanciering met de
schadeherstelactiviteiten van Nobilas kunnen beide partners een uniek en omvangrijk dienstenpakket aanbieden aan de internationale markt van bedrijfswagenparken.

De heer De Grauw is afgestudeerd in de organische chemie aan de Technische Universiteit Eindhoven. In 1978 trad hij als researchchemicus in dienst bij Akzo en maakte carrière binnen Car Refinishes, waar hij verschillende internationale functies bekleedde op het gebied van marketing en technische ondersteuning. In 1993 werd hij benoemd tot General Manager van Car Refinishes. In de afgelopen tien jaar heeft de heer De Grauw Car Refinishes ontwikkeld van een regionale speler tot één van de drie wereldwijd toonaangevende ondernemingen in deze sector, voornamelijk door organische groei.

Internet: www.akzonobel.nl; www.nobilas.com
Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343