Politie Hollands Midden
Datum: 12 maart 2004



Noordwijk Alcoholcontrole

Tijdens een alcoholcontrole op de Beeklaan in Noordwijk, heeft de politie vannacht 12 maart, vier automobilisten aangehouden wegens het rijden onder invloed. Een 43-jarige man uit Katwijk blies 280 Ug/l, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur. Een 30-jarige man uit Noordwijk blies 485 Ug/l, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur. Een 33-jarige man uit Rijnsburg blies 225 Ug/l, ook hij kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. En een 37-jarige man uit Katwijk blies 300 Ug/l, hij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.


Katwijk Rijden onder invloed

De politie zag gisterenavond, 11 maart rond 22.30 uur, op de Ir. G. Tjalmaweg in Katwijk een personenauto slingerend over de weg rijden. Nadat de bestuurder, een 52-jarige man uit Katwijk, was staandegehouden, bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau blies de man 540 Ug/l op het ademanalyse apparaat. De man kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.


Leiden Koolmonoxide vergiftiging

Een 30-jarige Leidse en haar twee kinderen van 2 en 4 jaar zijn op donderdag 11 maart omstreeks 15.50 uur met een koolmonoxide vergiftiging overgebracht naar het LUMC. De bewoners van een woning aan de Uiterstegracht werden onwel nadat er teveel aan koolmonoxide was vrijgekomen. Nadat de moeder haar twee kinderen uit de woning wist te halen, hebben ze hulp bij de buren gezocht. Na meting door de brandweer bleek dat de gemeten waarde in de woning vier keer hoger was dan gebruikelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Leiden Brand bij leegstand pand
In de avond van donderdag 11 en de nacht van vrijdag 12 maart heeft een uitslaande brand gewoed bij een leegstand pand aan de Potgieterlaan. Even voor 24.00 uur werd de brand gemeld. Bij de brand ontstond een enorme rookontwikkeling in de richting van de Toussaintkade en omgeving. Omdat het niet duidelijk was of er asbest was vrijgekomen heeft de politie in de wijk rondgereden en met de automegafoon de bewoners die naar de brand kwamen kijken gewaarschuwd voor het gevaar van asbest. Men werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. De brandweer heeft uit voorzorg enkele voertuigen in de omgeving afgespoten.Tijdens de brand werden de Potgieterlaan, de Toussaintkade en de Schimmelstraat halverwege afgezet. De brandweer was omstreeks 00.40 uur de brand meester, maar is lang bezig geweest met nablussen. Door de brand was ook het treinverkeer tijdelijk stilgelegd. Uit voorzorg is nog steeds een deel van de wijk afgezet voor mogelijke aanwezigheid van asbest. De politie stelt een onderzoek in naar de brand. Begin van de maand waren de ruiten van het pand al ingegooid. De gemeente heeft hierna hekken geplaatst.

Leiden Verkeerscontroles
Op woensdag 10 maart heeft team Leiden Noord een bromfiets- en een snelheidscontrole gehouden. Wat betreft de bromfietscontrole is dit de eerste in dit jaar en er volgen er meer.
Tussen de gecontroleerde brom- en snorfietsen zat een aantal voertuigen welke niet aan de technische eisen voldeden. Er werden in totaal 19 bekeuringen geschreven. Van de 19 bekeuringen werden er 7 geschreven voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Twee bromfietsen gaven een vermogen van 1.9 en 2.0. Bij een dergelijke constatering wordt nagegaan of de bestuurder vaker een bekeuring heeft gehad voor dergelijke overtredingen. Bij de 2e maal wordt er overleg gepleegd met justitie omtrent de inbeslagname van de bromfiets. Mocht blijken dat het een derde keer is dat een dergelijke overtreding is gepleegd dan wordt de bromfiets direct inbeslaggenomen. De politie zal ook in de komende tijd blijven controleren.
Naast de bromfietscontrole vond ook een snelheidscontrole plaats. Op de Willem de Zwijgerlaan werden er geen overtredingen waargenomen. Het aantal aanrijdingen met letsel op de Willem de Zwijgerlaan is ten opzichte van verleden jaar afgenomen ( uiteraard in de eerste twee maanden van het jaar.)
De politie zal hier geregeld snelheidscontroles houden.
Bij een controle op de Oegstgeesterweg werden 7 automobilisten staande gehouden. De hoogst gereden snelheid was 85 kilometer per uur. De snelheid werd door middel van de lasergun gemeten.

Voorschoten Kop-staart aanrijding
Op donderdag 11 maart omstreeks 12.00 uur vond er op de Schoolstraat een kop-staart aanrijding plaats. Een 53-jarige bestelautobestuurder uit Alblasserdam reed over de Schoolstraat in de richting van de verkeerslichten op de kruising met de Voorstraat. Hier reed hij achterop een auto met twee inzittenden. De bestuurder verklaarde dat hij door zijn rempedaal was getrapt. De politie constateerde dat de reminrichting niet in orde was en stelt een technisch onderzoek in naar de staat van de bestelauto. De twee inzittenden van de auto, een 25-jarige vrouw uit Amstelveen en een 29-jarige Leidenaar, liepen nekletsel op. De vrouw werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis en de Leidenaar naar het LUMC. De politie doet verder onderzoek naar de aanrijding. Ook is nog niet duidelijk wie de bestuurder was van de auto.

Alphen aan den Rijn Snelheidscontrole
De politie heeft op donderdag 11 maart van 13.45 tot 14.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de A. van Leeuwenhoekweg, ter hoogte van de Keplerweg. Van de 531 passanten waren er 52 bestuurders die te hard reden. De hoogstgemeten snelheid was 92 km/u terwijl de maximum snelheid 50 km/u is.


Alphen a/d Rijn Rijden onder invloed

De politie heeft vannacht 12 maart rond 01.00 uur, op de Anslag een 24-jarige man uit Alphen a/d Rijn aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man blies 580 Ug/l op het ademanalyseapparaat. De man kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.


Gouda Beroving telefoon

De politie doet onderzoek naar de beroving van een mobiele telefoon. Donderdagmiddag 11 maart, fietste een 31-jarige man uit Gouda over de Bloemendaalseweg. De man voerde op dat moment een telefoongesprek. Op een gegeven moment kwam er een bromfiets met twee jongens achter hem aangereden. De 31-jarige man kreeg een duw en viel op de grond, waarbij hij zijn telefoon liet vallen. De bijrijder heeft vervolgens de telefoon meegenomen.


Gouda Rijden onder invloed van softdrugs

De politie in Gouda heeft vannacht, 12 maart rond 02.45 uur, een 26-jarige automobilist uit Vlaardingen aangehouden wegens het rijden onder invloed van softdrugs. Op het politiebureau is bij de man een bloedproef afgenomen. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Gouda Aanrijding bromfietser - fietster
Op donderdag 11 maart omstreeks 12.35 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Burg. Van Reenensingel/Bloemendaalseweg. Een 73-jarige fietster uit Gouda reed over de Bloemendaalseweg komende uit de richting van Reeuwijk. Op de kruising heeft zij vermoedelijk geen voorrang verleend aan de voor haar van links komende 18-jarige bromfietser uit Moerkapelle. Een aanrijding was het gevolg. De fietster liep een hoofdwond op en werd met spoedtransport overgebracht naar het UMC. De politie stelt een onderzoek in naar de aanrijding.

Waddinxveen Brand in loods

Een loods op een bedrijventerrein aan de Mercuriusweg is vrijdag 12 maart rond 4.30 uur in brand gevlogen. Er raakte niemand gewond, wel zijn uit voorzorg bewoners van enkele woningen in de nabijheid van het pand geëvacueerd. In de loods waren meerdere bedrijfjes gevestigd. De brandweer is nog aan het nablussen. De oorzaak van de brand is nog onbekend, de politie stelt een onderzoek in.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --