Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 maart 2004

Jan Camphuis.: 053-4555588

Aanrijding, onder invloed

Aanrijding tussen twee personenauto's,van een van de bestuurders is bloedproef afgenomen in verband met drugsgebruik, andere bestuurder wordt nog gezocht

Enschede

Donderdagmiddag 11 maart om ongeveer 16 uur zagen surveillerende politiemensen dat op de kruising Hengelosestraat - Deurningerstraat in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Een van de twee had geen voorrang gekregen van de ander. De politiemensen verzochten de veroorzaker zijn auto weg te zetten, zodat het overige verkeer door kon rijden. Dit werd gedaan en de man zette zijn auto op een parkeerplaats een eindje verderop aan de Deurningerstraat. Op dat zelfde moment constateerden de politiemensen dat de aangereden partij, een 22 jr. automobilist uit Overdinkel, onder invloed van drugs verkeerde. Er hing een walm van weed om hem heen en in de asbak van zijn auto lag een brandende joint. Hij werd aangehouden en aan het bureau werd later door een gemeentearts een bloedproef afgenomen. Na verhoor werd hij heengezonden en proces-verbaal wordt opgemaakt. Zijn auto werd afgesleept. Omdat een en ander op de plaats van het ongeval, n.a.v. de aanhouding, iets langer duurde, konden niet direct de gegevens van de veroorzaker van de aanrijding worden genoteerd. Toen de politiemensen na een aantal minuten naar de parkeerplaats liepen om e.e.a. te regelen, bleek deze bestuurder weer weg te zijn gereden. Hij, een man van ongeveer 50 jaar met donker grijzend kort haar en brildragend en rijdend in een zwarte Volvo, wordt verzocht alsnog contact op te nemen met de politie om e.e.a. af te werken. (bps: 04-030284)

Stenengooiers aangehouden

Twee jongens / mannen aangehouden die met stenen naar voorbijgangers gooien

Enschede

Vrijdagmorgen 12 maart om ongeveer 02.05 uur werd doorgegeven dat op de Parkweg ter hoogte van de Borstelweg voorgangers en voorbijrijdende auto's met stenen werden bekogeld vanaf de naastgelegen spoorbaan. Getuigen wezen twee jongens aan die bij het zien van de politiemensen er vandoor gingen. Even later konden de twee, Enschedeers van 20 en 24 jaar, worden aangehouden. Zij hadden zich in de bosjes in de omgeving van de spoorbaan verstopt. Beiden zijn aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. De getuigen gaven aan dat zij op een haartje na geraakt waren door de gegooide stenen. Proces-verbaal tegen de twee zal worden opgemaakt. (bps: 04-030455)

Aanhouding na mishandeling

Man in horecagelegenheid mishandeld omdat hij verdacht werd van drugshandel

Enschede

Vrijdagmorgen 12 maart omstreeks 01.00 uur werd gemeld dat er moeilijkheden waren in een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat in Enschede. Ter plaatste werd een naar later bleek 37 jr. Enschedeer aangetroffen, liggend op de grond, met boven op zich een 38 jr. plaatsgenoot. De 37 jr. had behoorlijke verwondingen in zijn gezicht. Bleek dat de 37 jr. aan de bar had gezeten en plotseling door de 38 jr. van achter vast was gegrepen, op de grond gegooid en mishandeld, omdat deze hem van het dealen in drugs verdacht. De 38 jr. is aangehouden en voor verder onderzoek aan het bureau opgesloten. Het slachtoffer is voor behandeling aan zijn verwondingen in zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. Hij komt aangifte doen. Proces-verbaal tegen de 38 jr. wordt opgemaakt. Of er inderdaad in drugs werd gehandeld zal onderzoek verder duidelijk moeten maken. (bps: 04-030452)

Hennepplantage opgerold

Plantage met 196 planten ontmanteld, stroom werd illegaal afgetapt

Enschede

Donderdag 11 maart werd een controle uitgevoerd in een woning aan de Roelof van Schevenstraat in Enschede. In de woning werd een hennepplantage aangetroffen met 196 planten. Alles is in beslag genomen en ondertussen in opdracht van de officier van justitie vernietigd. Ook bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. Proces-verbaal tegen de 32 jr. bewoner wordt opgemaakt. (bps: 04-030105)


---- --