Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


15 maart 2004


Putten - Controle


Bij controle op de Harderwijkerweg werden zondagmiddag de volgende bekeuringen uitgeschreven: 4x rijden zonder gordel, 1x rijden zonder rijbewijs door een 16 jarige (verdere gegeven niet bekend) en 6x voor het fout parkeren bij strand Nulde.


Ermelo - Inbraak in recreatiewoning


In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een recreatiewoning aan de Fokko Kortlanglaan. Er werd een raam geforceerd om binnen te komen. Weggenomen werden onder ander een GSM, een portemonnee en een pakje shag.


Ermelo - Diefstal auto


In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Fokko Kortlanglaan. Uit deze werden sleutels weggenomen. Met deze sleutels werd een rode metalic Mercedes met kenteken ET-1106 (Letland) weggenomen. Het is niet bekend hoe men in de woning kon komen.


'T Harde - Inbraak in woning


In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Braakvoortweg. Men kon binnen komen door een raam te forceren. Weggenomen werden onder andere sieraden.


Elburg - Vissers bekeurd


Zondag werd gecontroleerd aan de viswateren in Elburg. Hierbij werden 22 vissers gecontroleerd. Er werd een vissers bekeurd, die met drie hengels aan het vissen was en niet in het bezit bleek van een grote visakte. Een andere visser werd bekeurd omdat hij niet in het bezit was van een sportvisakte.


Nunspeet - Bonnen voor fout parkeren


Zondag werden de volgende bekeuringen uitgeschreven: 4x voor parkeren buiten de vakken aan de Brinkersweg, 3x voor parkeren buiten de vakken in de Dorpsstraat en 1x voor parkeren vrachtwagen + oplegger aan de Oosteinderweg.


Harderwijk - Te hard, onder invloed en gevaarlijk rijgedrag


Een 31 jarige automobilist uit Harderwijk werd zondag bekeurd. De man had op de A28 erg hard gereden, ca. 200 km/u en gevaarlijk rijgedrag vertoond. Bij controle bleek dat de man onder invloed was van alcohol en hij blies 1,4 prom. De man moest 1200 Euro boete betalen: 600 Euro voor rijden onder invloed, 480 euro voor de snelheid en 100 Euro vanwege het gevaarlijke rijgedrag.


Harderwijk - Diefstal uit auto


Zaterdag werd tussen 20.30 en 22.30 ingebroken in een auto. Deze stond geparkeerd aan de Oranjelaan. Weggenomen werden onder andere een autoradio en een tankpas. Er werd een ruit ingeslagen.


Heerde - ramkraak gevolgd door lange achtervolging


Onbekenden hebben afgelopen nacht een ruit van de showroom bij een autobedrijf aan de Molenweg in Heerde vernield. Bij de kraak is vermoedelijk niets weggenomen, maar twee verdachten reden met hoge snelheid weg richting Wezep. Nabij de oprit naar de A28 in Wezep werd de betreffende vluchtauto, een zwarte Audi door de politie gesignaleerd en via de A28 in de richting Amersfoort achtervolgd. Het vluchtende duo nam bij Nijkerk de afslag in de richting Nijkerk, waarna de vluchtende auto in Terschuur door assisterende politiemensen uit het korps Gelderland Midden werd gesignaleerd.
Bij een wegversperring met een dienstauto werd geprobeerd de vluchtende auto tot staan te dwingen. De politieauto werd geramd. Beide politiemensen bevonden zich buiten de auto. Eén van hen moest tijdig wegspringen om niet door de vluchtende auto te worden geraakt.
De vlucht werd daarna vervolgd via Barneveld en Ede via de A12 in de richting Utrecht, waarna de politie de vluchtauto niet meer aantrof.


.



---- --