Ingezonden persbericht

Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors

15-3-2004; Betreft 2e trainings stage Molenaar Racing GP team, circuit Albacete (E)

JARIGE SCHOUTEN TEVREDEN OVER ALBACETE-SESSIE EN ZIET UIT NAAR IRTA-TEST

Op zijn 19e verjaardag (15 maart) blikken we met de kersverse Nederlandse Grand Prix vertegenwoordiger Raymond Schouten terug op zijn 2e GP-testsessie, vorige week in het Spaanse Albacete. Nadat hij twee weken geleden zijn eerste testkilometers maakte op de GP-piste van Barcelona, koos het Molenaar Racing GP team vorige week vanwege de zuidelijke ligging en beschikbaarheid voor de piste van Albacete in Zuid Spanje. Maar net als tijdens de testdagen in Catalunya werkten de weergoden niet echt mee. "We, mijn teammaat Jakub Smrz, hebben drie dagen getest, maar voor 11.30 uur hoefde we de roldeuren van de pitbox niet omhoog te doen. 's Morgens was het gewoon te koud of nog nat van de regen die vaak 's nachts viel. Maar als de temperatuur iets klom en het zonnetje er dunnetjes bij kwam, snelden Jakub en ik de baan op", opent Raymond Schouten, die 'heel decadent' met het vliegtuig naar Spanje vloog, omdat hij de dag voor zijn test nog theorie examen voor zijn autorijbewijs moest doen. Met zijn eerste papiertje op zak reisde Schouten jr. met chef monteur Hans Spaan naar Spanje, waar hij in totaal zo'n 170 ronden aflegde.

"Het ging goed. In het begin vond ik maar moeizaam m'n ritme en kwam wat laat op gang, maar al tijdens de eerste dag dook ik 2 seconden onder mijn tijd die ik hier 2 jaar geleden reed tijdens een testsessie met het DeeCee jeugdteam. Op de 2e trainingsdag vloog ik er nog wel even af, maar de schade bleef beperkt", vervolgt Raymond, die zelf alleen wat schaafplekken aan zijn race-overall overhield. Maar nadat zijn Honda was hersteld draaide 'kleine Schouten' direct weer dezelfde rondetijden als daarvoor en dook er op dag 3 nog eens dik onderdoor. "Het is jammer dat we hier geen vergelijkingsmateriaal hebben qua tijden. Er wordt op Albacete geen GP gereden, dus was de enige vergelijking die met de Spanjaard Pablo Nieto, die herstellende is van gebroken scheenbeen die hij had opgelopen tijdens een 'uitje' op een Supermotard. We draaide allebei dezelfde rondetijden en Nieto meldde dat ik er 'goed op zat'", meldde Raymond met enige trots.

Na 5 testdagen volgt volgende week de eerste echte confrontatie met de 125cc concurrenten uit de GP-wereld, tijdens de twee officiële IRTA-testsessies in Barcelona en Jerez. "Ik kan niet wachten totdat ik tussen al die grote mannen rond kan rijden. Ik heb twee goede testsessies achter de rug en merkte dat ik afgelopen week in Albacete al iets beter rond ging dan 2 weken daarvoor in Barcelona. Ik kon een iets hoger tempo rijden en dat constant. Voor m'n gevel ging het echt beter, en ik heb dan ook echt zin in de IRTA-tests. Op beide circuits ben ik bekend en ik ben benieuwd waar ik sta, hoewel ik me nog helemaal geen illusies wil maken. Het is en wordt een moeilijk en keihard leerjaar, daarop heb ik me voorbereid, maar ik wil weten hoe ik er voor sta", klinkt het zelfbewust uit de mond van de jonge coureur uit het Brabantse Waardhuizen.

Voor zijn Tsjechische teammaat Jakub Smrz werd het de eerste 'shake-down' in Albacete. De A-kit voor zijn Honda RS 250 was nog maar net binnen, maar de ervaren GP-coureur zette al direct scherpe tijden op de klokken. "Sommige rijders hebben veel kilometers nodig om snel te kunnen gaan, maar Jakub zat na 2 dagen al weer volop in zijn ritme en acteerde alsof hij volop in het GP-seizoen was. Hoe ging er weliswaar ook een keer hard af, maar ook hij draaide even later alweer meteen dezelfde rondetijden. Jakub is een coureur die nog heel ver kan komen", stelt chef monteur Hans Spaan terecht.

De IRTA-tests staan gepland in:

Barcelona

125cc - 23 en 24 maart

250cc - 24 en 25 maart

MotoGP - 26, 27 en 28 maart

Live uitzending MotoGP test op zondag 28 maart op Eurosport.

Jerez

125cc - 27 en 28 maart

250cc - 29 en 30 maart

MotoGP - 31 maart en 1 april

De 1e Grand Prix wordt verreden op 18 april in het Zuid Afrikaanse Welkom.

BINNENKORT ONTVANGT U EEN UITNODIGING VOOR DE TEAMPRESENTATIE VAN MOLENAAR RACING GP, DIE WOENSDAG 7 APRIL BIJ MOLENAAR MOTORS IN IJSSELSTEIN ZAL PLAATSVINDEN.

************