Gemeente Roermond

Startsein voor startconferentie brede school Roermond

Maandag 15 maart geeft de gemeente Roermond het startsein voor de brede school in de wijk Kemp, Kitskensberg/Heide. Enkele organisaties, die in deze wijk actief zijn, hebben de handen in elkaar geslagen om de ontwikkelingskansen van kinderen in deze wijk te vergroten. De startconferentie vindt plaats in wijkhuis t Trefpunt, Javastraat 31 te Roermond en begint om 19.30 uur. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur.

Het brede school-concept staat voor inhoudelijke samenwerking, waarbij het kind centraal staat. In de wijk Kemp, Kitskensberg/Heide gaan basisschool t Mozaïek, de Islamitische basisschool, peuterspeelzalen Keuls Potje en Olleke Bolleke, welzijnsorganisatie stichting Wel.kom, de jeugdgezondheidszorg van Thuiszorg Midden-Limburg en de stadsbibliotheek Roermond op basis van een gezamenlijk gedragen visie en beleidsplan de bestaande samenwerkingsrelaties versterken en verder uitbouwen. De inhoudelijke coördinatie van het project wordt uitgevoerd door Betty Wilms van Stichting Wel.kom. De gemeente Roermond vervult een regierol.

De startconferentie is bedoeld voor alle medewerkers van genoemde participanten en andere bij de wijk betrokken organisaties, zoals de projectgroep wijkbeheer en bewonersorganisaties. Ook politici zijn uitgenodigd om kennis te nemen van de brede school-plannen.

De startconferentie wordt geopend door wethouder Peter de Boer. Projectcoördinator Betty Wilms vertelt over de inventarisatie, die heeft plaatsgevonden bij de betrokken organisaties, en het behoefteonderzoek onder ouders en kinderen. Vervolgens onthult burgemeester Van Beers het logo, dat de brede school Kemp/Kitskensberg/Heide gaat hanteren. Mevrouw Kim Schulpen en de heer Guido Hopstaken gaan daarna namens de werkgroep brede school nader in op concrete plannen en activiteiten. De avond wordt afgesloten met een forumdiscussie en een ludieke noot.

Publicatiedatum: 08.03.2004 Bijgewerkt: 08.03.2004