CZ ACTIEF IN GEZONDHEID


CZ sluit overeenkomst met CIGNA International

CZ gaat op 15 maart 2004 als eerste Nederlandse zorgverzekeraar een strategische samenwerking aan met de Amerikaanse levens- en ziektekostenverzekeraar CIGNA. De heren Bert van Vliet, lid van de Raad van Bestuur van CZ, en Terry Kendall, President of CIGNA International, ondertekenen hiertoe een samenwerkingsovereenkomst die zich toespitst op het gebied van collectieve internationale ziektekostenverzekeringen. Deze samenwerking houdt in dat CZ - als de klant dat wenst - de internationale werknemers in haar collectieve ziektekostenverzekeringen kan uitbesteden aan CIGNA International. Hiermee neemt CIGNA het risico en de buitenlanddekking voor deze verzekerden van CZ over.
CIGNA International heeft inmiddels ruim 25 jaar ervaring met internationale ziektekostenverzekeringen voor werknemers in het buitenland (expatriats) en rekent wereldwijd 20% van de grootste internationale ondernemingen tot haar klanten.

Betere service
De heer Van Vliet van CZ ziet het verlenen van een betere service aan de werknemers van CZ-collectiviteiten als een van de belangrijkste voordelen van deze overeenkomst: 'deze klanten kunnen als zij dat wensen gebruik gaan maken van het wereldwijde netwerk van medici en medische instellingen en zij krijgen wereldwijd 24 uur per dag toegang tot kwalitatief hoogwaardige medische zorg'. Volgens de heer Kendall van CIGNA is dit een belangrijke stap voor verdere expansie van de activiteiten in de Benelux: 'hiermee kunnen we onze kennis en ervaring op het gebied van expatriate ziektekostenverzekeringen in Nederland beter gaan gebruiken'.

Internationaal netwerk
CIGNA International beschikt wereldwijd over het meest uitgebreide netwerk van medici en medische instellingen dankzij een strategische alliantie met International SOS, één van de belangrijkste internationale alarmcentrales. Door deze samenwerking profiteren CZ-klanten van de wereldwijde zorginkoopfaciliteiten van CIGNA. Tevens voorziet CZ dat de service door CIGNA beter dan thans het geval is, zal voldoen aan de verwachtingen van internationale werknemers op het gebied van 24 uurs-bereikbaarheid, toegang tot medische zorg in elk werelddeel, medische noodevacuaties, snelle schadeafwikkeling en informatievoorziening via het internet over 180 landen.

Vrijblijvend
De pilot gaat voorlopig voor een jaar van start bij enkele grote collectiviteiten met internationale werknemers, die hieraan vrijblijvend kunnen deelnemen. De betreffende CZ-collectiviteiten kunnen zelf bepalen of zij hun expats willen overzetten naar CIGNA International. De accountmanagers van CZ blijven aanspreekpunt voor de deelnemende collectiviteiten. Als de klant dat wenst kan hij eventueel een aanvullend beroep doen op de account specialist van CIGNA International.

Over CZ
CZ Actief in Gezondheid is een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Zo'n 2.200 medewerkers spannen zich dagelijks in om twee miljoen verzekerden, zowel ziekenfonds als particulier, actief van dienst te zijn. CZ bestaat sinds 1930 en is een dienstverlener op het gebied van gezond leven en gezond blijven. CZ is als zorgverzekeraar verantwoordelijk voor een doelmatige inkoop van goede zorg tegen een concurrerende premie. CZ fungeert voor de klant als een gids door over de gezondheidszorg te informeren en te adviseren en door problemen op te lossen.

Over CIGNA
CIGNA is een van 's werelds grootste levens- en zorgverzekeraars. De onderneming heeft een notering aan de beurs van New York en heeft circa 42.000 medewerkers in dienst verspreid over meer dan 25 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Philadelphia (USA). Sinds 2002 is CIGNA actief op de Nederlandse markt voor collectieve ziektekostenverzekeringen voor expatriates vanuit haar kantoor in Brussel.