Politie Noord-Holland-Noord

DHoorn en omgeving, maandag 15 maart

Hoorn 15-03-2004 - 16.30 uur

Koerier overvallen
Blokker, zondag 14 maart 2004.
Een 25-jarige koerier van bezorgmaaltijden uit Hoorn is rond 20.10 uur overvallen ter hoogte van De Uitspanning. De man reed op zijn bromfiets via het fietspad van de Nieuwe Steen naar de Westerblokker toen hij vlak voor het tunneltje naar de Kluut opeens twee jongens op zich af zag komen. Een van hen duwde de koerier van zijn bromfiets, waardoor hij op de grond viel. Vervolgens werd hij met pepperspray in het gezicht gespoten, waardoor hij niets meer kon zien. Zijn jaszak werd doorzocht, waarna de jongens verdwenen, zonder iets mee te nemen. De politie heeft het slachtoffer opgevangen. Middels het spoelen met een oogdouche en een verkoelend middel is eerste hulp verleend. De man heeft door de val letsel aan zijn knieën opgelopen.

Drankrijder aangehouden
Grootebroek, maandag 15 maart 2004.
Op de Stedebroecweg is een 25-jarige drankrijder uit Grootebroek aangehouden rond 02.30 uur. De man blies tijdens een alcoholcontrole 565 ug/l. hij krijgt een proces-verbaal.

Scharensliep verkoopt werk duur
Medemblik, maandag 15 maart 2004.
Een scharensliep heeft vanochtend bij een bewoonster van een pand aan de Kleyenburg een prijzig kaartje aan zijn werk gehangen. De vrouw had een bot aardappelschilmesje en wilde dat wel laten slijpen. De man zag echter nog twee messen waarvan hij vond dat die scherper moesten. Bij het terugbrengen van de messen vroeg de man per mes 67,50 euro. De vrouw had vooraf niet naar de prijs gevraagd. Strafrechtelijke vervolging zit er daarom niet in en kan de politie er derhalve geen werk van maken. Maar een waarschuwing aan goedvertrouwende mensen is wel op zijn plaats: overleg over de prijs voordat u een opdracht geeft.

Snelheidscontroles
Hauwert, maandag 15 maart 2004.
In de Tuinstraat heeft de politie gecontroleerd op snelheid tussen 09.45 en 11.30 uur. Vijf bestuurders werden bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u. Andijk, maandag 15 maart 2004.
Op de Dijkgraag Grootweg zijn vanmorgen vijf bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 96 km/u waar een maximumsnelheid van 80 km/u geldt. Tevens is bekeurd voor het niet handsfree bellen, geen gordel dragen en het rijden over een doorgetrokken streep.