Openbare Bibliotheek Oss

15 maart 2004

Lever een cd in en ontdek een andere

Onder het motto Lever een cd in en ontdek een andere start de Openbare Bibliotheek Oss een permanente actie. Muziekliefhebbers kunnen hun overtollige cds inleveren in de Bibliotheek Oss en mogen dan gratis een cd naar keuze lenen. Daardoor krijgen zij de kans om nieuwe muziek te ontdekken.

Op zondag 29 februari j.l. vierde de bibliotheek het feit dat zestien jaar geleden werd gestart met het uitlenen van cds. Op die dag konden bibliotheekleden overtollige cds aan de bibliotheek schenken. In ruil daarvoor mocht men die dag gratis een cd lenen. Die actie was een groot succes. Deze eenmalige actie wordt omgezet in een permanente. Bibliotheekleden kunnen tijdens openingstijden cds aan de Openbare Bibliotheek schenken. Cadeaus van een vage kennis of cds van artiesten waarmee bibliotheekleden in hun jonge jaren wegliepen of doodgewoon miskopen.
Weggooien is vaak geen optie. Meegeven voor een rommelmarkt is een ander uiterste. Vaak blijven de cds in de te volle muziekkast thuis stof vergaren.

Vanaf heden kunnen deze cds worden ingeleverd bij de Openbare Bibliotheek Oss. In ruil daarvoor krijgt men een tegoedbon waarmee dezelfde dag een cd uit de collectie van de Bibliotheek Oss kan worden geleend. Zo kan men andere artiesten of genres en stijlen (beter) leren kennen. De geschonken cds worden opgenomen in de collectie van de Openbare Bibliotheek Oss of ter verkoop aangeboden op de tafel met afgeschreven media bij de uitgang.

Een actie met louter winnaars
Bibliotheekleden raken overbodige cds kwijt en mogen gratis een andere cd lenen; de bibliotheek kan hiaten in de collectie opvullen en andere mensen treffen op de tafel, met afgeschreven media, cds aan die ze graag voor een prikkie willen kopen.