Politie Zuid-Holland-Zuid

14/03 Weekend Hoeksche Waard

15-03-2004 - Persberichten District III

GETUIGENOPROEP
PUTTERSHOEK- In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 maart heeft een onbekend persoon een geparkeerde auto aan de Maasdamsedijk geramd. De bestuurder van de auto die de aanrijding heeft veroorzaakt, is doorgereden. De geparkeerde auto heeft behoorlijke schade opgelopen. Na onderzoek is gebleken dat de veroorzaker van de aanrijding in een Renault Clio heeft gereden. Deze auto zou aan de rechterzijde ook beschadigd moeten zijn.

De politie verzoekt de bestuurder van deze auto contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Ook getuigen van de aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie.

JONGENS AANGEHOUDEN
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op vrijdag 12 maart drie jongens in de leeftijd van 14 tot 17 jaar aangehouden. De jongens uit Oud-Beijerland hadden een schuurtje van een woning aan het Karrespoor met grafitti beklad. De politie heeft de drie jongens op het politiebureau verhoord. Er wordt proces verbaal opgemaakt.

VERNIELING
NUMANSDORP- Een 17-jarige jongen uit Zuid-Beijerland is op vrijdagavond 12 maart aangehouden omdat hij een bushaltebord had vernield. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij heeft zich bereid verklaard de schade te vergoeden. Na verhoor werd hij heengezonden.

NIETS ERIN, NIETS ERUIT
S-GRAVENDEEL- De politie heeft op zaterdag 13 maart op de Tuinstraat een zogenaamde niets erin, niets eruit actie gehouden. Geparkeerde autos werden gecontroleerd of ze waren afgesloten. Ook werd er gekeken of er een waardevolle buit in de autos lag. Van de 16 gecontroleerde voertuigen hebben er drie een waarschuwingsbriefje onder de ruitenwisser gekregen. Deze autos hadden een zichtbare waardevolle buit.
GOUDSWAARD- In Nieuwendijk (Goudswaard) heeft de politie ook een niets erin, niets eruit controle gehouden. Hier werden zon 70 voertuigen gecontroleerd. Twaalf autos waren niet afgesloten. In één van de onafgesloten autos trof de politie zelfs een laptop aan.

AANHOUDING
MIJNSHEERENLAND- De politie heeft op zaterdag 13 maart een 19-jarige man uit Mijnsheerenland aangehouden. De politie trof tijdens een doorzoeking in de woning van de man twee wapens aan. Het gaat om nepwapens die nauwelijks van echte wapens te onderscheiden zijn. Tevens werd er in de woning wit poeder, vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.

VECHTPARTIJ
ZUID-Beijerland- In de nacht van zaterdag op zondag 14 maart is er een vechtpartij geweest bij een uitgaansgelegenheid aan de Tuinweg. Zon vijftig jongeren gingen met elkaar op de vuist. Toen twee jongeren de zaak werden uitgezet, werd de sfeer alleen maar grimmiger. De politie zette meerdere eenheden in waaronder het openbare orde team en een hondengeleider. Een 17-jarige en een 19-jarige jongen uit Oud-Beijerland werden aangehouden. De 17-jarige jongen voldeed niet aan een vordering. De 19-jarige jongen werd aangehouden wegens belediging van een politieagent.