Politie Hollands Midden
Datum: 15 maart 2004

(


Hillegom Aanrijding met prullenbak
Op vrijdag 12 maart omstreeks 23.00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op een parkeerplaats aan de Arnoudstraat tussen een auto en een prullenbak. De 28-jarige bestuurster uit Alphen aan den Rijn reed achteruit waardoor zij de prullenbak over het hoofd zag. Bleek de vrouw onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 505 ug/l (limiet 220 ug/l). De vrouw kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

Katwijk Mishandeling
Op zaterdag 13 maart omstreeks 22.10 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden van een 16-jarige man uit Katwijk op de Kerkstraat door een 15-jarige man uit Katwijk. Het slachtoffer wilde een ruzie tussen twee andere mannen sussen toen hij werd aangesproken door de verdachte en hierop werd geslagen. Het slachtoffer liep letsel op aan het gelaat.
Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.


Katwijk Onder invloed

De politie heeft zondag 14 maart het rijbewijs ingevorderd van een 18-jarige Katwijker. De politie controleerde hem op de Tramstraat waar hij de auto met alarmlichten aan zodanig parkeerde dat anderen er omheen moesten rijden. Toen de agenten hem aanspraken roken ze een alcohollucht. De ademanalyse wees 605 ug/l uit. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg hij een proces-verbaal

Bergambacht Illegale bromfietsrace
De politie had informatie dat op vrijdag 12 maart omstreeks 22.00 uur er een illegale bromfietsrace zou gaan plaatsvinden op het industrieterrein. Aan het begin van de avond werd door de politie post gevat op het industrieterrein. Hierbij werden vier bromfietsen uit het verkeer genomen. Ook hielden zich bij de bushalte aan de Parallelweg een 100-tal jongeren op. Deze werden verzocht op afstand te blijven nadat de politie een aantal bromfietsen uit het verkeer wilde nemen. Hierbij werd een 18-jarige man uit Schoonhoven aangehouden ter zake vernieling van een politieauto. Uit deze groep jongeren beledigde een 17-jarige man uit Bergambacht een politieagent waarvoor hij werd aangehouden. Uiteindelijk is de groep jongeren nadat de race geen doorgang vond huiswaarts gekeerd. Tegen de bestuurders van de bromfietsen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Woninginbraken
Op zaterdag 13 maart tussen 11.30 uur en 23.30 uur hebben er drie woninginbraken plaatsgevonden aan de Rutgersstraat, Verzetslaan en de Dr. Leydsstraat. Tweemaal werd de voordeur ingetrapt en bij de derde woning werd een raam opengebroken. Weggenomen werd geld, sieraden, paspoort playstation, GSM's en speakers.
Op zondag 14 maart werd er ingebroken in een woning aan de Prins Hendrikstraat. Ook hier werd een raam opengebroken. Weggenomen werd een bakpas.


Waddinxveen - Politie ontdekt hennepkwekerijen na brand op woonwagenkamp

Op zondag 14 maart rond 04.00 uur heeft een brand gewoed in een schuur op het woonwagenkamp aan de Pater Jornaweg. De brand sloeg over naar twee woonwagens. Beide wagen brandden geheel uit. Een derde wagen liep brandschade op. De brandweer is tot laat in de ochtend bezig geweest met nablussen. Een vrouw moest voor controle naar het ziekenhuis vanwege ingeademde rook. Tijdens de brand ontdekte de politie drie hennepkwekerijen. In de schuur waar de brand ontstond werden resten hennepplanten en apparatuur aangetroffen. In een vierde schuur werd voornamelijk apparatuur aangetroffen. De brand ontstond vermoedelijk door lampen die hout deden ontbranden. Voor het ontmantelen van de kwekerijen is het kamp enige tijd afgezet geweest. De politie was met ongeveer 12 medewerkers ter plaatse. 1.200 kilogram goederen werden afgevoerd en vernietigd. Er werden ongeveer 400 planten aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in en zal de komende dagen diverse woonwagenbewoners horen.


Gouda - Straatrover toont berouw

Een 32-jarige man uit Gouda kreeg op zondag 14 maart berouw van zijn poging om een man op het parkeerterrein Klein Amerika te beroven van zijn geld. Hij probeerde de man rond 02.30 uur te beroven. Hij was de man gevolgd vanuit het centrum in Gouda. Ter hoogte van het poortje richting Fluwelensingel trok hij een mes en bedreigde de man. Deze gaf geen geld. Daarop gooide de straatrover zijn mes weg en zette het op een rennen. Hij meldde zich met dit verhaal rond 04.20 uur aan het politiebureau. Op aanwijzingen van de man vond de politie een mes. Bij deze zaak ontbreekt echter nog de man die dit overkwam. De politie vraagt hem om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De verdachte is ingesloten.


Waddinxveen Alcoholcontrole

De politie heeft van zaterdag 13 op zondag 14 maart een alcoholcontrole gehouden op de Coenecoopbrug. In totaal hebben 91 bestuurders de blaastest afgelegd. Een persoon had te veel gedronken, een 56-jarige man uit Zoetermeer. Zijn ademalcoholgehalte was 370 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.


Moordrecht Onder invloed tegen vangrail

De politie heeft zondag 14 maart het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige man uit Rotterdam. Deze kwam op de A20 in een slip terecht en reed vervolgens tegen de vangrail aan. Hij raakte niet gewond. De auto raakte dusdanig beschadigd dat deze niet meer kon rijden. De ademanalyse wees 685 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal.


Gouda Onder invloed

De politie heeft zaterdag 13 maart het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige man uit Gouda. Agenten merkten hem op doordat de man slingerend over de Plaswijckweg reed. De ademanalyse wees 705 ug/l uit. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg hij een proces-verbaal.

Stolwijk Straatrace
Op zondag 14 maart omstreeks 20.35 uur zag de politie dat er op de Nijverheidsweg een race plaatsvond tussen twee bestuurders. Het betrof een 19 en 20 jarige bestuurder uit Stolwijk. Van beide bestuurders werd hun rijbewijs ingevorderd en wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Aanrijding / rijden onder invloed
Op vrijdag 12 maart omstreeks 08.15 uur heeft er een kop/staart aanrijding plaatsgevonden tussen een twee voertuigen. Een 38-jarige bestuurster uit Alphen aan den Rijn reed op een voor haar rijdend voertuig van een 41-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn. De vrouw bleek onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 475 ug/l (limiet 220 ug/l). De vrouw kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.


Leiderdorp Woninginbraken

Vrijdag 12 maart tussen 16.00 en 20.30 uur is ingebroken in woningen aan de Langendijkdreef en de Vlaskamp. In beide gevallen is men door inklimming de woning binnengekomen. Er zijn o.a. autopapieren, paspoorten en sieraden weggenomen.


Alphen aan den Rijn Woninginbraken

Vrijdag 12 maart is ingebroken in woningen aan de Klepperman en de Marketentster, waarbij op vergelijkbare wijze toegang tot de woningen is verkregen. De woningen zijn doorzocht, en o.a. een fotocamera, mobiele telefoon en een tas zijn meegenomen.


Alphen aan den Rijn Woninginbraak

Op zondag 14 maart is tussen 14.00 en 15.00 ingebroken in een woning aan het Marsdiep. Waarschijnlijk is binnengekomen door te hengelen of te flipperen. De buit bestond onder meer uit een dvd-speler, flatscreen en camera's.


Alphen a/d Rijn Politie houdt verdachten aan na vechtpartij

De politie hield op zondag 14 maart rond 04.30 uur op de Paradijslaan twee inwoners uit Alphen aan den Rijn van 20 en 17-jaar aan. De 17-jarige was betrokken bij de mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot op de Kerkstraat. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt. Bij de mishandeling zouden nog meer jongeren betrokken zijn geweest. De 20-jarige verdachte was betrokken bij een schermutseling en vechtpartij op de Paradijslaan. Ook hier waren meer jongeren bij betrokken. De politie heeft de zaken in onderzoek.


Aarlanderveen Alcoholcontrole

De politie heeft van zaterdag 13 op zondag 14 maart een alcoholcontrole gehouden op de Oostkanaalweg. In totaal hebben ruim 100 bestuurders de blaastest afgelegd. Een persoon had te veel gedronken, een 55-jarige man uit Ter Aar. Zijn ademalcoholgehalte was 265 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.


Leiden Alcoholcontrole

De politie heeft van vrijdag 12 op zaterdag 13 maart een alcoholcontrole gehouden aan de Haagse Schouwweg, Hoge Rijndijk en Willem van der Madeweg. In totaal hebben 552 bestuurders de blaastest afgelegd. Twee personen hadden te veel gedronken, een 57-jarige Leidenaar en een 53-jarige Leidenaar. Zij kregen beide een proces-verbaal.

Leiden Rijden zonder rijbewijs en onder invloed
Op vrijdag 12 maart omstreeks 19.35 uur zag de politie een 29-jarige bestuurder uit Leiden rijden over de Bernhardkade met verkeerde verlichting. Na controle bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs en onder invloed verkeerde van verdovende middelen. Van de man werd een bloedtest afgenomen. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 12 uur.


Leiden Woninginbraak met bedreiging

In de nacht van zaterdag 13 maart op zondag 14 maart rond 2.00 uur heeft een nog onbekende man ingebroken in een woning aan de Maanvlinder. Daarbij bedreigde hij de bewoonster en nam een handtas mee met een pinpas en geld.

Leiden - Politie houdt verdachte van mishandeling aan
De politie hield op zondag 14 maart rond 03.40 uur op de Nieuwe Beestenmarkt een 16-jarig meisje uit Leiden aan. Het meisje maakte deel uit van een groep jongeren die verhaal haalden aan het adres van een jongen met wie zij naar hun zeggen in de stad ruzie hadden gehad. Toen de 53-jarige vrouw des huize open deed ontstond er een woordenwisseling en gaf het meisje uit Leiden de vrouw enkele klappen. Daarna vertrok de groep. De politie wist het meisje korte tijd later als verdachte aan te houden. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is zij in de middag weer op vrije voeten gesteld.


Leiden Alcoholcontrole

De politie heeft van vrijdag 12 op zaterdag 13 maart een alcoholcontrole gehouden aan de Haagse Schouwweg, Hoge Rijndijk en Willem van der Madeweg. In totaal hebben 552 bestuurders de blaastest afgelegd. Twee personen hadden te veel gedronken, een 57-jarige Leidenaar en een 53-jarige Leidenaar. Zij kregen beide een proces-verbaal.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --