Gemeente Ede

nummer 53 / Ede, 16 maart 2003

Gemeente maakt ``werk met werk``
Geluidwal tussen van Speykstraat en N224 opgehoogd

Verkeers en milieuwethouder Peter van t Hoog heeft op 15 maart 2004 om 16.00 uur met een shovel de eerste lading grond gestort voor de vernieuwde geluidwal tussen de Van Speykstraat en de N224.

De gemeente Ede verhoogt de grondwal tussen de N224 en de Van Speykstraat tot maximaal 2 meter. De huidige fietsdoorsteek naar de Proosdijerveldweg wordt dichtgemaakt en er komt een nieuwe fietsdoorsteek op het kruispunt van de Slijpkruikweg en de N224. De werkzaamheden duren tot juni.

Geluidsoverlast N224
De bewoners van de Van Speykstraat klagen al langere tijd bij de gemeente over geluidsoverlast van het verkeer op het kruispunt N224 en de Proosdijerveldweg. Hoewel de hoeveelheid geluid beneden de wettelijke normen blijft, heeft de gemeente toch besloten om de grondwal op te hogen. De gemeente gebruikt daarvoor grond die bij andere projecten vrijkomt (zogenaamde categorie 1 grond). Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: de grond hoeft niet afgevoerd te worden en de bewoners krijgen een hogere geluidswal. De kwaliteit van de gebruikte grond is vergelijkbaar met die van de grond uit de gemiddelde voortuin.

Nieuwe fietsdoorsteek Slijpkruikweg
De fietsdoorsteek vanuit de wijk naar de Proosdijerveldweg en andersom wordt in de toekomst door de grondwal afgesloten. De gemeente maakt een nieuwe fietsdoorsteek op het kruispunt in de bocht van de Slijpkruikweg en de N224. Zowel fietsers als bromfietsen zullen hiervan gebruik maken.

---