Gemeente Hulst


Persbericht - 11.03.2004

Burgerjaarverslag 2003

In de periode van 17 t/m 20 maart 2004 wordt het burgerjaarverslag van de gemeente Hulst huis-aan-huis in de gehele gemeente verspreid.

Het betreft het 1e burgerjaarverslag van de gemeente Hulst. De vernieuwde Gemeentewet schrijft voor dat de burgemeester van iedere gemeente een burgerjaarverslag dient uit te brengen. 2003 is het eerste jaar waarover in de gemeente Hulst een burgerjaarverslag wordt geschreven. Vorig jaar was vanwege de herindeling nog niet aan de orde.

In het burgerjaarverslag rapporteert Burgemeester Mulder over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en de kwaliteit van procedures op het gebied van burgerparticipatie. Naast deze door de wet aangeduide verplichte onderdelen, heeft de burgemeester de mogelijkheid om andere zaken aan de orde te stellen. Dat hij dat niet nalaat, kunt zelf lezen.
Burgemeester Mulder vat zijn burgerjaarverslag in eenzelfde vorm als het gemeentelijk voorlichtingsblad. Door hiervoor te kiezen in plaats van een lijvig verslag, kan het verslag ook daadwerkelijk u als burger worden aangeboden.

Mocht men het burgerjaarverslag abusievelijk niet ontvangen, dan kan dit worden doorgegeven op telefoonnummer 0114-389137. men krijgt een en ander dan alsnog thuis gestuurd.

---