Politie Flevoland

Controle beroepsvervoer

Almere 17-03-2004 - Er zijn dinsdag de gehele dag controles van het beroepsvervoer op de Vlotbrugweg in Almere uitgevoerd door de politie in samenwerking met de Douane, Provincie Flevoland en Inspectie van Verkeer en Waterstaat. Er werden 66 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 25 proces verbalen uitgeschreven en vijf waarschuwingen uitgedeeld.

De politie maakte de meeste proces verbalen op (veertien) voor onder andere het overschrijden van de zogenaamde aslast met meer dan 25 procent (vijf maal) en het overschrijden van de maximum totale massa met meer dan twinmtig procent (vier maal), tweemaal voor het niet goed functioneren van de remmen en de verlichting en eenmaal voor een onjuist kenteken. Van de overbeladen vrachtautos moesten er zeven overgeladen worden op de controleplaats.

Door de Douane werden vijf processenverbalen opgemaakt. Provincie Flevoland maakte drie processenverbaal op en gaf vijf waarschuwingen. De Inspectie van Verkeer en Waterstaat schreef eveneens drie proces verbalen uit en gaf één waarschuwing.