Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Politici bieden vluchtelingen onderdak

Donderdagnacht 18 maart, zullen verschillende politici onderdak bieden aan vluchtelingen die buiten het generaal pardon vallen. Dit in het kader van de buscampagne 'zonder pardon op straat' die sinds maandag door Nederland rijdt,

Om hun verhalen te vertellen zijn een veertigtal vluchtelingen en hun supporters in een bus verschillende steden in Nederland aan het bezoeken. Allemaal mensen die buiten de pardonregeling vallen. Allemaal mensen die elk een eigen verhaal hebben waarom terugkeer niet mogelijk is. Geen pardon? Maar wat nu dan?

De Buscampagne eindigt 18 maart om 19.00 met een debat in de Vredeskapel in Den Haag olv Chris Keulemans. (Voor het debat wordt er om 17.30 gezamenlijk gegeten.) In het panel zullen een aantal passagiers in discussie gaan met vertegenwoordigers van de Tweede Kamer, waaronder Klaas de Vries. Vragen als tot hoever ga je in verzet en wat is er nog mogelijk, zullen aan de orde komen.

Na het debat zijn er verschillende politici die iemand mee naar huis nemen om de nacht door te brengen o.a. Krista van Velzen (SP), Titia Lont (CDA) en Daisy van den Hout-Barbosa (ChristenUnie). Mogelijk sluiten zich in de loop van de dag nog meer politici aan.

Voor informatie over het debat en overnachtingen kunt u kontakt opnemen met Petra Schultz 06-22605845

De bus zelf is inmiddels in Gelderland aangekomen. Vanochtend vertrokken uit Eindhoven waar de Emmauskerk onderdak had geboden, arriveerden de bus vol vluchtelingen en hun supporters in Wageningen. Op de trappen van het stadhuis werd symbolisch de Nederlandse Gastvrijheid begraven. Wethouder Tineke Strik verklaarde voorlopig geen mensen op straat te zetten. Ook sprak ze over het 'meldpunt schrijnende gevallen' dat isopgericht door Groen Links

In Wageningen sprak namens de buspassagiers Bessima, Turks Koerdische moeder van 2 kinderen. Ze is al jarenlang hier, inmiddels uitgeprocedeerd. Terugkeren is geen optie. Ze vertelde hoe ze ooit naar Nederland was gevlucht op zoek naar een veilige plek. Hoe de jarenlange onzekerheid haar en haar kinderen psychisch beinvloed en dat ze niet weet hoe het nu verder moet.

In Ede werd er gevoetbald tegen raadsleden o.a. wethouder Kremers van het CDA en fractievoorzitter van de PvdA Kettman.

De bus rijdt nu verder naar Arnhem

Wilt u meer weten over de campagne: bel met mensen in de bus: Donimique van Huystee 06-30127374, Bas Baltus: 06-30504847 of Petra Schultz 06-22605845.

U bent ook van harte welkom om een stuk mee te rijden in de bus, er is nog plek!

Deze campagne wordt georganiseerd door Het ASKV / Steunpunt Vluchtelingen, PRIME, LOS en verschillende lokale vluchtelingenorganisaties.