Rabobank Nederland

NAJK en Rabobank tekenen nieuw sponsorcontract Rabobank Nederland, 18/03/2004 16:14
---

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt en Rabobank hebben een nieuw, tweejarig sponsorcontract afgesloten. Op donderdag 18 maart tekenden Hans ten Cate, lid van de raad van bestuur van Rabobank, en NAJK-voorzitter Jehan Bouma in het Gelderse Spankeren de overeenkomst waarin bedrijfsovername, maatschappelijk toekomstgericht ondernemerschap en perspectief op inkomen speerpunten zijn.

Bouma: 'De Rabobank bewijst hiermee dat ze midden in de toekomst van de landbouw wil staan en ik hoop dat we op deze manier ook de komende jaren kunnen bijdragen aan het toekomstperspectief voor jonge boeren en tuinders.'

Rabobank-bestuurder Hans ten Cate gaf aan graag betrokken te zijn bij de 10.000 leden van het NAJK: 'Het gaat tenslotte om de nieuwe generatie boeren en tuinders. En dat zijn wel de toekomstige vormgevers van de groene ruimte, eigenlijk dus de bepalers van de kwaliteit van de woon- en leefomgeving van iedere Nederlander. De doelstellingen van het NAJK sluiten nauw aan bij die van de Rabobank. Belangrijk daarbij is de aandacht voor het ondernemerschap, dat we door de samenwerking een impuls willen geven. Dat is belangrijk voor de ondernemers zelf en voor ons als bank. Speciaal voor beginnende ondernemers kennen wij als enige bank de stimuleringslening uit het Garantiefonds.'

De overeenkomst met Rabobank is één van de laatste wapenfeiten van Bouma, die juni 2004 aftreedt als NAJK-voorzitter. Tijdens de contractondertekening met Rabobank was daarom ook zijn beoogde opvolger Dirk Bruins aanwezig. De nieuwe overeenkomst is voor Rabobank mede een uiting van respect voor het werk dat het NAJK verricht. Zo was het NAJK bij de recente overeenstemming over de fiscale waarderingsregels voor bedrijfsovernames sterk betrokken.

Hans ten Cate en Jehan Bouma waren voor de ondertekening te gast bij de familie Burgers in Spankeren. Zoon Timo neemt op termijn het melkveebedrijf (26 ha grond, 460.000 kg melkquotum) over. Als tweede tak heeft het bedrijf nog 200 vleesvarkens.