Gemeente Eindhoven

Persbericht: 18 maart 2004

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

De heer P.L.M. Hopmans, geboren 20 juni 1943 te Eindhoven en wonende Berkven 25, 5646 JH te Eindhoven

is benoemd

tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Hopmans is algemeen directeur van het landelijk werkende bedrijf voor beton- en schilderwerken Tour de Groot Groep b.v. Het bedrijf verzorgt o.m. al 25 jaar het schilderwerk van de ANWB-palen in geheel Nederland. De heer Hopmans is als werkgever een bron van inspiratie voor zijn omgeving. Hij heeft zich in een vroeg stadium, samen met één van de grootste verfleveranciers Sikkens Nederland (onderdeel van Akzo-Nobel), sterk gemaakt voor milieu- en mensvriendelijke producten voor de gehele schildersbranche op waterbasis ipv thinner. De Tour de Groot Groep BV behoort tot de eerste gecertificeerde bedrijven in de branche en maakt zich sterk voor de acceptatie van milieu- en arbomaatregelen en implementatie daarvan in het eigen bedrijf.
Tevens heeft de heer Hopmans zich enorm ingezet voor verbetering van de vakopleiding van het schildersbedrijf via de stichting Vakopleiding Schildersbedrijven en verbetering van de administratieve opleiding via de stichting Fozag. Daarnaast heeft de heer Hopmans een stimulerende rol naar andere ondernemers via de ondernemers-stichting voor het midden- en kleinbedrijf Scope Brabant. Ook is de heer Hopmans vanaf 1964 het boegbeeld bij de voetbalvereniging R.P.C. In 1972 werd hij bestuurslid en is nu na ruim 40 jaar nog steeds penningmeester bij deze vereniging. Hij was vele jaren jeugd- en seniorenleider. Mede door zijn buitensporige inzet voor de voetbalvereniging is het ledental van deze vereniging gegroeid tot 700 leden.
De loco-burgemeester van Eindhoven, de heer A. Pastoor, zal de koninklijke onderscheiding uitreiken aan de heer Hopmans tijdens een bijzondere gelegenheid van Tour de Groot Groep b.v. op 19 maart 2004, om 20.15 uur in de Koningshof, Locht 117, te Veldhoven.

© 2004 Gemeente Eindhoven