BVVW

Bewoners van recreatiewoningen naar Europarlement

BERGENTHEIM
Zo'n 9.000 Nederlandse ingezetenen onder wie veel eigenaren van recreatiewoningen hebben het Europees parlement verzocht stappen te nemen tegen het woonverbod.

De woningnood is in Nederland al tientallen jaren groot. Ongeveer 50.000 mensen hebben hun toevlucht gezocht tot recreatiewoningen. Permanente bewoning van vakantiehuizen is echter verboden. Hoewel de regering geen bezwaar meer heeft tegen legalisering, laat zij de beslissing over aan provincies en gemeenten. Deze kiezen meestal nog het politiek gevestigde standpunt van handhaving van het woonverbod. Enkele tienduizenden Nederlanders raken hierdoor het dak boven het hoofd kwijt. Hun woningen zullen scherp in prijs dalen waardoor velen problemen zullen krijgen met hun hypotheken.

Met het woonverbod is geen algemeen doel gediend omdat een groot overschot bestaat op de huurmarkt voor recreatiewoningen. Projectontwikkelaars krijgen relatief eenvoudig bouwvergunningen voor recreatieprojecten terwijl de reguliere woningbouw nog steeds door de overheid aan banden wordt gelegd.

In een petitie wordt het Europees parlement gevraagd zich uit te spreken over het inhumane beleid van de Nederlandse overheid.

BVVW - Belangen Vereniging Vrij Wonen, Bergentheim, Nederland www.bvvw.nl